αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜε «υγειονομικό διαβατήριο» θα έρχονται οι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα

Με «υγειονομικό διαβατήριο» θα έρχονται οι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι έρχεται όλο και πιο κοντά, και όπως είναι λογικό τα βλέμματα στρέφονται (και) στον τουρισμό. Εστιάζοντας κυρίως στο πως θα έρχονται οι ξένοι τουρίστες στη χώρα μας, και με δεδομένο ότι ο ιός δεν θα έχει καταπολεμηθεί εντελώς.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Τουρισμός, Χάρης Θεοχάρης οι τουρίστες στην Ελλάδα θα έρχονται με «υγειονομικό διαβατήριο».

Το μεγάλο στοίχημα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών μας στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό προωθείται το «υγειονομικό διαβατήριο», όπως ανάφερε ο υπουργός Τουρισμός προκειμένου να περιγράψει μια μεθοδολογία «ασφαλούς εισόδου».

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Θεοχάρης ανάφερε, ότι γίνεται διαβούλευση στην ΕΕ προκειμένου σε κάθε ευρωπαίο πολίτη που θα θέλει να ταξιδεύσει να του γίνεται ένα αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευση του κοροναϊού.

Μάλιστα εξήγησε ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται στη χώρα εκκίνησης των διακοπών. Αν για παράδειγμα πρόκειται για έναν Γερμανό επισκέπτη, αυτό το τεστ θα γίνεται στην Γερμανία προτού έλθει στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα τον πρώτο λόγο στο μέτωπο των τεστ θα έχει ο ΕΟΔΥ, όπως αναφέρθηκε.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι ο ελληνικός τουρισμός βαδίζει σε τουριστική περίοδο 3 μηνών επισημαίνοντας, ότι ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος , θα σηκώσουν το βάρος της τουριστικής χρονιάς εφέτος. Βέβαια συμπλήρωσε, ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις και για επέκταση της περιόδου τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Προϋπόθεση των παραπάνω είναι φυσικά να μην υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =