αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜε μια απρόσμενη φράση, ο Jeff Bezos παραθέτει τη συμβουλή που δίνει στους νέους (και στα παιδιά του)

Με μια απρόσμενη φράση, ο Jeff Bezos παραθέτει τη συμβουλή που δίνει στους νέους (και στα παιδιά του)

Ξεκίνησε κάποτε από ένα γκαράζ, και κατάφερε να χτίσει έναν κολοσσό. Σήμερα είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Μιλάμε για τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos.

Σε πρόσφατο event στο οποίο βρέθηκε, ο ίδιος ρωτήθηκε για την συμβουλή που θα έδινε στους νέους, ακόμα και στα ίδια του τα παιδιά. Και ο γνωστός businessman έδωσε μια μάλλον απρόσμενη απάντηση: «Να είστε περήφανοι για τις επιλογές σας, όχι για τα έμφυτα ταλέντα σας».

Αλλά τι ακριβώς εννοεί ο Mr Amazon; Ο ίδιος εξηγεί: «Μπορεί να είσαι χαρούμενος που είσαι όμορφος ή καλός στα μαθηματικά, αλλά τα έμφυτα χαρακτηριστικά με τα οποία έχεις γεννηθεί δεν θα πρέπει να ενισχύουν την αίσθηση της αυτοεκτίμησης. Αντίθετα, η δουλειά σου είναι κάτι για το οποίο μπορείς να είσαι περήφανος». Παράλληλα, ο Bezos σημειώνει ότι αν εργαστείς σκληρά, μόνο τότε θα καταφέρεις να αξιοποιήσεις τα ταλέντα σου και να φτάσεις στην επιτυχία. Ένα ταλέντο δεν αρκεί από μόνο του.

Δεν είναι τυχαίο, ότι βλέπουμε πολλούς ανθρώπους που είχαν κάποιο έμφοιτο ταλέντο, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην επιτυχία σε βάθος χρόνου. Γιατί μάλλον δεν εργάστηκαν όπως έπρεπε ή έκαναν γενικότερες λάθος επιλογές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 20 =