αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜε αυτό το απλό τρικ μπορείς να μάθεις ποιος έδωσε το email σου στους spammers

Με αυτό το απλό τρικ μπορείς να μάθεις ποιος έδωσε το email σου στους spammers

Ίσως να αναρωτιέσαι πως οι spammers παίρνουν το email σου. Τους το δίνεις πολύ απλά, όταν πραγματοποιήσεις εγγραφή για μια εφαρμογή ή για μια υπηρεσία και δίνεις το email σου για να κάνεις verify τον λογαριασμό σου. Στη συνέχεια, αυτή η εφαρμογή ή η υπηρεσία πουλά την διεύθυνση του email σε διαφημιστές που πλέον γνωρίζουν ποιες υπηρεσίες και εφαρμογές σου αρέσουν, με αποτέλεσμα να μπορούν να σου προβάλλουν σχετικό περιεχόμενο. Πρόκειται για μια σκιώδη τακτική, που σε ορισμένα μέρη του κόσμου είναι παράνομη.

Όπως εξηγεί το techmaniacs.gr, την επόμενη φορά που θα πραγματοποιήσεις εγγραφή κάπου, σε μια ιστοσελίδα ή σε ένα website, πρόσθεσε ένα + σύμβολο και ένα μοναδικό αναγνωριστικό μετά το username σου αλλά πριν το @. Επομένως ένα email της μορφής username@gmail.com θα γίνει username+appname@gmail.com.

Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσεις το όνομα της εφαρμογής για να βρεις ακριβώς ποιος έχει πουλήσει τα δεδομένα σου. Αν πραγματοποιήσεις εγγραφή για έναν TikTok λογαριασμό με το username+tiktok@gmail.com και στη συνέχεια αρχίσεις να λαμβάνεις πολλά spam emails από τη συγκεκριμένη διεύθυνση, τότε θα γνωρίζεις ότι το TikTok ήταν αυτό που πούλησε τη διεύθυνση.

Ο λόγος που λειτουργεί κάτι τέτοιο είναι επειδή το Gmail αγνοεί οτιδήποτε βρίσκεται μετά το  +, αλλά παραδίδει το email σου. Επομένως έλεγξε το πεδίο του αποστολέα στο επόμενο spam μήνυμα. Πολλές υπηρεσίες βέβαια, μπορεί να μην σου επιτρέψουν τη χρήση του συμβόλου +, τότε μπορείς απλά να προσθέσεις μια τελεία σε οποιοδήποτε σημείο του username σου. Δηλαδή ένα email της μορφής username@gmail.com μπορεί να γίνει user.name@gmail.com και u.sername@gmail.com σε άλλη ιστοσελίδα, κ.ο.κ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + fourteen =