αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜε αυτές τις 3 μικρές φράσεις θα δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη δουλειά. Τις χρησιμοποιούν οι μεγάλοι leaders

Με αυτές τις 3 μικρές φράσεις θα δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη δουλειά. Τις χρησιμοποιούν οι μεγάλοι leaders

Ανεξάρτητα από τον επαγγελματικό ρόλο σας, το να έχετε εξαιρετικές επικοινωνιακές δεξιότητες είναι πάντα σημαντικό. Σας βοηθά να παρακινήσετε καλύτερα την ομάδα σας, να δημιουργήσετε μια κουλτούρα όπου όλοι μπορούν ελεύθερα να πουν την άποψη τους και να κρατήσετε τους ανθρώπους οργανωμένους και στο σωστό δρόμο.

Φυσικά οι φράσεις και οι λέξεις που χρησιμοποιείς παίζουν τον ρόλο τους. Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του το inc.com παραθέτει 3 μικρές φράσεις που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι leaders στη δουλειά. Και δείχνουν ότι έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μπορείς να τις βάλεις και εσύ στο… οπλοστάσιο σου.

1. Χρησιμοποίησε το «δεν το κάνουμε» από το «δεν μπορούμε να το κάνουμε» όταν απορρίπτεις projects

Για πολλούς ανθρώπους, το να πουν «όχι» είναι πολύ δύσκολο. Αλλά τα «όχι» είναι σημαντικά. Ο τρόπος που τα λες, είναι επίσης σημαντικός.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά το «δεν μπορώ» όταν απορρίπτουν ευκαιρίες, αλλά αυτή δεν είναι η ιδανική απάντηση.

Όταν οι άνθρωποι λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, αυτό δείχνει περιορισμούς στις ικανότητές τους. Χρησιμοποιώντας ένα σκέτο «δεν το κάνουμε…» εκφράζει επιλογή.

Για παράδειγμα, αν σας παρουσιαστεί μια νέα επιχειρηματική ευκαιρία που εξυπηρετεί ένα κοινό που δεν συμφωνεί με το target group σας, αντί να πείτε, «Εκτιμώ την ευκαιρία, αλλά δεν μπορούμε να αναλάβουμε αυτό το project τώρα», πείτε: «Εκτιμούμε την ευκαιρία, αλλά δεν εξυπηρετούμε πελάτες εκτός της βιομηχανίας του θεάματος».

2. Σταματήστε να γράφετε «Συγγνώμη για την καθυστέρηση» στα emails

Το βλέπουμε συνέχεια. Γιατί είμαστε τόσο πρόθυμοι να ζητήσουμε συγγνώμη; Τελικά κάνει τους ανθρώπους να ακούγονται αδύναμοι και χωρίς αυτοπεποίθηση.

Αντί να γράψετε «Συγγνώμη για την καθυστέρηση», πείτε «Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας». Μπορείτε ακόμη να εξηγήσετε, εάν χρειάζεται, γιατί καθυστερήσατε να απαντήσετε: «Ευχαριστώ για την υπομονή σας ενώ συγκέντρωνα τις πληροφορίες που απαιτούνται για να σας δώσω σαφή εικόνα για τα επόμενα βήματα».

Αυτή η μικρή αλλαγή θα ενισχύσει την εικόνα σας ως ικανού ηγέτη με αυτοπεποίθηση.

3. Πείτε στους ανθρώπους ότι είστε «εστιασμένοι σε…» αντί για «απασχολημένοι»

Πόσο συχνά ακούτε συναδέλφους να μιλούν για τα… πολυάσχολα πρόγραμμά τους;

Μάλλον αυτό δεν θα αλλάξει σύντομα, αλλάα μπορούμε να βελτιώσουμε τον τρόπο που χαρακτηρίζουμε τις δραστηριότητές μας, ώστε η γλώσσα μας να δείχνει τις προτεραιότητές μας.

Όταν οι άνθρωποι λένε ότι είναι απασχολημένοι, ακούγεται ότι η ζωή τους είναι εκτός ελέγχου και δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τον χρόνο τους.

Αντί να λέτε ότι είστε απασχολημένοι, δηλώστε ξεκάθαρα τις προτεραιότητές σας. Αυτό σημαίνει ότι το «Είμαι τόσο απασχολημένος» ή «Ο όγκος δουλειάς είναι τρελός αυτή τη στιγμή», μπορεί καλύτερα να γίνει: «Πάω σε μια εκδήλωση» ή «Είμαι επικεντρωμένος στην ανάπτυξη δύο νέων προτάσεων πελατών».

Το να ξαναμπείτε στη θέση του οδηγού, σας κάνει να νιώθετε πιο ήρεμοι και να έχετε περισσότερο έλεγχο. Και φυσικά αυτό φαίνεται και στην άλλη πλευρά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πετυχημένοι άνθρωποι διαβάζουν τα βιβλία με διαφορετικό τρόπο- Μια ειδικός εξηγεί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + fourteen =