αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Με αυτές τις συμβουλές από έναν εκατομμυριούχο, έχτισα 4 νέες πηγές εισοδήματος»: Μία νεαρή επιχειρηματίας εξηγεί

«Με αυτές τις συμβουλές από έναν εκατομμυριούχο, έχτισα 4 νέες πηγές εισοδήματος»: Μία νεαρή επιχειρηματίας εξηγεί

Για την Jen Glantz έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι ιδρύτρια μεταξύ άλλων του Bridesmaid for Hire και του Odd Jobs Newsletter.

Σε νέο άρθρο της στο αμερικανικό Grow, εξηγεί πως κατάφερε να χτίσει πολλές πηγές εισοδήματος. «Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά ως αφεντικό του εαυτού μου, βασίστηκα σε συνέδρια, podcast και έρευνα στο διαδίκτυο για να καταλάβω πώς να συνεχίσω να αναπτύσσω τις ιδέες μου και να βγάζω περισσότερα χρήματα χρόνο με το χρόνο. Καθώς ο καιρός περνούσε, όντας ο μόνος λήπτης αποφάσεων για την επιχείρησή μου άρχισε να νιώθω μοναξιά» λεει αρχικα η ίδια. Και συμπληρώνει: «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν πολλά από τα projects μου τέθηκαν σε αναμονή και πολλοί πελάτες έπρεπε να αποχωρήσουν από τα συμβόλαια, ένιωσα ότι χρειαζόμουν βοήθεια και καθοδήγηση για να επαναφέρω τα πράγματα σε λειτουργία. Ένα απόγευμα, άκουγα ένα podcast από τον James Altucher, έναν επιχειρηματία και angel investor, και άκουσα για μια νέα σειρά που άρχιζε με το όνομα Make you a Millionaire. Σε αυτή τη σειρά, ο James επρόκειτο να επιλέξει μια χούφτα ανθρώπων και να καθοδηγήσει τον καθένα από αυτούς, και παράλληλα να ηχογραφήσει τις συνομιλίες για να τις μετατρέψει σε επεισόδια podcast».

H νεαρή επιχειρηματίας έκανε αίτηση, και επιλέχτηκε! «Από τον Μάιο του 2021, μιλώ με τον James Altucher μία φορά το μήνα, για μία ή δύο ώρες, και έχω χρησιμοποιήσει την καθοδήγηση, τις συμβουλές και τα challenges του για να αναπτύξω νέες ιδέες. Από τότε που ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε, έχω δημιουργήσει τέσσερις νέες ροές εισοδήματος» λέει. Και παραθέτει 3 συμβουλές που αξιοποίησε από το εκατομμυριούχο μέντορα της.

Εξάσκηση στην παραγωγή ιδεών

«Όταν άρχισα να δουλεύω με τον James, ένιωθα κολλημένη και είχα πρόβλημα να βρω νέες ιδέες. Όταν του είπα ότι δεν πίστευα ότι είχα πια μέσα μου καινοτομία που θα οδηγήσει σε μελλοντικές στρατηγικές για την επιχείρησή μου, μου έδωσε ένα απλό task να κάνω. Mε συμβούλεψε να δοκιμάσω μια καθημερινή συνήθεια που κάνει εδώ και πολλά χρόνια: Tη δημιουργία λιστών με ιδέες», λέει η Jen.

Κάθε μέρα, προσπαθήστε να καθίσετε και να δημιουργήσετε μια λίστα με 10 ιδέες για οποιοδήποτε θέμα. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο μια λίστα με 10 συνταγές που θέλετε να δοκιμάσετε για δείπνο αυτόν τον μήνα, 10 ιδέες για βιβλία που θέλετε να γράψετε στη ζωή σας ή 10 άτομα που θέλετε να απευθυνθείτε και να ζητήσετε να πιείτε καφέ. «Προσπάθησα να το κάνω για πρώτη φορά τον Μάιο του 2021. Δημιούργησα λίστες με 10 νέα προϊόντα που ήθελα να λανσάρω για την επιχείρησή μου, 10 ιδέες για να ξεκινήσω νέα newsletters, 10 συνήθειες που ήθελα να διορθώσω και ακόμη και 10 επαγγελματικές δεξιότητες που ήθελα να μάθω τον επόμενο χρόνο. Διαπίστωσα ότι το να κάτσω να φτιάξω αυτές τις λίστες μου έπαιρνε μεταξύ 5 και 30 λεπτών, ανάλογα με το θέμα. Ο στόχος μου, κάθε μέρα, ήταν να φτάσω στο νούμερο 10. Η καταγραφή των πρώτων ιδεών ήταν εύκολη, αλλά μετά τον αριθμό 7, ένιωθα σαν σκληρή δουλειά. Αλλά με αυτό τον τρόπο έφερα στο φως μερικές από τις καλύτερες ιδέες μου» εξηγεί η ίδια.

Η δημιουργία αυτών των λιστών την βοήθησε να ανακαλύψει ένα νέο προϊόν για κυκλοφορία και ένα newsletter για περίεργες δουλειές. «Αυτές ήταν ιδέες που μου ήρθαν μόνο όταν κάθισα και έκανα αυτό το συγκεκριμένο είδος καταιγισμού ιδεών. Εάν δεν έχετε φτιάξει ποτέ μια λίστα ιδεών πριν, ξεκινήστε με ένα θέμα που εξετάζει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε αυτήν τη στιγμή στην καθημερινότητά σας και σημειώστε 10 πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το λύσετε» λέει.

Δεν χρειάζεται να εστιάσετε μόνο σε ένα πράγμα

«Τα τελευταία 7 χρόνια, έχω δημιουργήσει περισσότερες από επτά ροές εισοδήματος. Έχω δύο ολοκληρωμένες επιχειρήσεις, ένα podcast, τρία βιβλία, μερικά ενημερωτικά δελτία και μερικά ψηφιακά προϊόντα. Αλλά πρόσφατα αναρωτιόμουν αν το να είμαι ο μόνος υπεύθυνος για όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα εμπόδιζε τις δυνατότητές μου για επιτυχία και ανάπτυξη» λέει η νεαρή επιχειρηματίας. Και παραθέτει μία αντίθεση: «Άλλοι μέντορες που είχα στο παρελθόν μου είπαν να σταματήσω το 90% από αυτά που δούλευα και να επικεντρωθώ σε ένα πράγμα, είτε ήταν μια επιχείρηση είτε απλώς στο να γράφω βιβλία. Αυτή η συμβουλή δεν μου άρεσε ποτέ γιατί ήμουν πάντα το είδος του ανθρώπου που έχει πολλαπλά ενδιαφέροντα και δεξιότητες. Ο James Altucher με συμβούλεψε να αγνοήσω αυτή τη συμβουλή και αντ’ αυτού, να κυνηγήσω όλες τις διαφορετικές ιδέες και projects που με ενδιέφεραν, ώστε να μπορέσω να αξιολογήσω ποιες λειτουργούσαν, ποιες είχαν τις περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης και σε ποια αξίζει να εστιάσω αυτήν τη στιγμή. Και επίσης να ακούσω το ένστικτό μου».

Δεν είναι κακό φυσικά, να σταματήσεις ένα project αν δεις ότι δεν δουλεύει. Εδώ είναι το point: Εάν έχετε μερικές ιδέες που σας ενδιαφέρουν, μην φοβάστε να τις δοκιμάσετε αμέσως. Παρόλο που μοιράζετε τον χρόνο και την ενέργειά σας σε κάθε ιδέα, μπορεί να είναι μια γρήγορη λύση για να καταλάβετε ποιες να αφήσετε στην άκρη και με ποιες ιδέες να ασχοληθείτε.

Κάντε low-cost και low-risk πειράματα για να τεστάρετε μία ιδέα

«Ένας από τους δισταγμούς που έχω συχνά ως επιχειρηματίας είναι να αναλάβω ρίσκο, ειδικά το ρίσκο που απαιτεί να ξοδεύω χρήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συχνά βλέπω τον εαυτό μου να το παίζει με ασφάλεια και να μην δημιουργώ νέες επιχειρήσεις ή προϊόντα και αντ’ αυτού απλώς να βελτιστοποιώ τις υπάρχουσες που έχω. Μια μεγάλη συμβουλή που μου έδωσε ο James Altucher ήταν να βρω πειράματα χαμηλού κόστους και χαμηλού ρίσκου, για να δοκιμάσω νέες ιδέες», λέει η Jen.

Για παράδειγμα, η ίδια εξηγεί ότι μία καλή επιλογή όταν έχεις ένα νέο project, είναι να κάνεις μία καμπάνια στο Kickstarter. Για να δεις την απήχηση που έχει και πόσοι άνθρωποι θα ήταν διατεθειμένοι να το αγοράσουν. Και δεν θα σου κοστίσει τίποτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − four =