αρχικηVIRALΜε ακτίνες Χ ανακάλυψαν προσωπογραφία του Βαν Γκογκ πίσω από τον πίνακα «Κεφάλι χωρικής με άσπρο κάλυμμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ακτίνες Χ ανακάλυψαν προσωπογραφία του Βαν Γκογκ πίσω από τον πίνακα «Κεφάλι χωρικής με άσπρο κάλυμμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια άγνωστη προσωπογραφία του Βαν Γκογκ ανακαλύφθηκε πίσω από ένα δικό του πίνακα με την ονομασία «Κεφάλι χωρικής με άσπρο κάλυμμα» (Head of a Peasant Woman) του 1885 πριν από την έκθεση «A Taste for Impressionism» στην Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας.

Την ανακάλυψαν οι συντηρητές έργων τέχνης της πινακοθήκης τυχαία με την βοήθεια της τεχνολογίας – ακτίνες Χ.

Η αυτοπροσωπογραφία δείχνει έναν γενειοφόρο άνδρα που φορά καπέλο και ένα μαντίλι στον λαιμό. Ενώ διακρίνεται εμφανώς και το αριστερό του αφτί, το οποίο ο ίδιος έκοψε το 1888.

Κρυμμένη για πάνω από έναν αιώνα, η αυτοπροσωπογραφία βρίσκεται στο πίσω μέρος του καμβά και καλύπτεται από στρώματα κόλλας και χαρτιού.

Οι συντηρητές της Εθνικής Πινακοθήκης της Σκωτίας πιστεύουν ότι αυτά τα υλικά χρησιμοποιήθηκαν πριν από μια έκθεση στις αρχές του εικοστού αιώνα. Ο Βαν Γκογκ για να εξοικονομήσει χρήματα συνήθιζε να χρησιμοποιεί ήδη υπάρχοντες καμβάδες. Ωστόσο, αντί να ζωγραφίζει προηγούμενα έργα, γύριζε τον καμβά από την άλλη μεριά και δούλευε την πίσω του όψη.

https://img.huffingtonpost.com/asset/62cfeb642200002a694f93a2.png?ops=scalefit_720_noupscale&format=webp

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =