αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Με έκλεβε η γραμματέας μου»: Τι υποστήριξε ο Mr Novartis για τις συναντήσεις με πολικούς και άλλα

«Με έκλεβε η γραμματέας μου»: Τι υποστήριξε ο Mr Novartis για τις συναντήσεις με πολικούς και άλλα

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Novartis στην Ελλάδα, στην Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας επανήλθε στη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, τον Μάιο του 2018, λέγοντας πως «ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της κουβέντας γιατί δεν έχω κληθεί έως σήμερα να καταθέσω. Η κυρία Τουλουπάκη δεν εννοούσε να καταθέσω αυτά που ήξερα, αλλά ζητούσε να πω αυτά που η ίδια ήθελε».

Οι σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα

Ερωτώμενος σχετικά με το αν είχε συναντήσεις με τα πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, ο κ. Φρουζής σχολίασε ότι τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ευάγγελο Βενιζέλο και Κουτρουμάνη δεν τους έχει δει ποτέ του. Τους Στουρνάρα, Λυκουρέντζο, Άδωνη Γεωργιάδη και Σαλμά τους είχε συναντήσει κάποιες φορές ως προεδρος του ΣΦΕΕ.

«Με Μανιαδάκη δεν είχα συνεργασία. Δεν εδωσα ποτέ χρήματα στον Λυκουρέντζο. Άνθρωπος δεν πήρε ούτε ευρώ από εμένα. Εδώ είπαν ότι σε 15 ημέρες πρωθυπουργίας έδωσα λεφτά στον Πικραμμένο. Τον Πικραμμένο τον συνάντησα μία φορά στο φουαγιέ το Μεγάρου Μουσικής. Τον Σαμάρα σε μια μεγάλη εκδήλωση, παρουσία της Μερκελ, στην οποία είχα κληθεί ως προεδρος του ΣΦΕΕ. Δίπλα μου καθόταν ο Δασκαλόπουλος. Ήμουν δε επιθετικός προς τη γερμανική αντιπροσωπεία για να πιέσει την κυβέρνηση Σαμάρα να πληρώσει» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η παρέμβασή μου για τα χρέη στη φαρμακοβιομηχανία “έπαιξε” στον Τύπο. Δεν συνάντησα ποτέ τον Σαμάρα προσωπικά, ούτε μετέφερα κάτι τροχήλατο, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα. Στη νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ επιτράπηκε αύξηση της τιμής του φαρμάκου. Για τα πρωτότυπα φάρμακα ήταν ευνοϊκό το πλαίσιο επι ΣΥΡΙΖΑ, όχι επί Σαμάρα».

«Την περίοδο υπουργίας του Άδωνη Γεωργιάδη είχε ψηφιστεί νομοσχέδιο για τα φάρμακα με το οποίο είχαν όλοι πρόβλημα. Κυρίως με εκτός πατέντας φάρμακα. Ήταν περίοδος πολέμου με την κυβέρνηση» φέρεται να είπε ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

«Ήμουν σε αντιδικία με Μαραγγέλη και Δεσταμπασίδη»

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Δεσταμπασίδης έφυγε το 2014, εγώ το 2015. Είχε γίνει εσωτερικός έλεγχος. Έχω το πόρισμα. Παραβίαζε εσωτερικές διαδικασίες, αλλοίωνε ποσά για να μη χρειάζονται οι υπογραφές των προϊσταμένων του. Η Μαραγγέλη με έκλεβε επι τρία χρόνια. Ήταν γραμματέας μου επί 11 χρόνια. Την είχα αφήσει να χειρίζεται πολλά προσωπικά μου πράγματα, ακόμη και τα φροντιστήρια των παιδιών μου. Το 2015 άρχισα να τη βάζω στη γωνία. Ήμουν σε αντιδικία με τη Μαραγγέλη και τον Δεσταμπασίδη. Τον δε Μανία τον γνώριζα ως έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να βγάζει ακρη με τα δελτία τιμών με ένα δικό του λογισμικό».

Για τη συνάντηση με Τσίπρα

«Δεν υπήρχε ταχεία αποπληρωμή οφειλών στη Novartis. Το 2014 ο τζίρος μας ήταν 330 εκατ., ενώ από το 2015 εως το 2019 είχε αλματώδη αύξηση στα 400-420 εκατ. επί ΣΥΡΙΖΑ». Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε: «Συναντήθηκα και με τον Τσίπρα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου που μας μείωνε τις τιμές (πριν το 2015). Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη μείωση των τιμών και έβγαλε και έδωσε συνέντευξη Τύπου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − thirteen =