αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜετά την κατάχρηση, τέλος η είσοδος σε επαγγελματίες για ΙΚΕΑ, Πλαίσιο, Κωτσόβολο, Media Markt, Public

Μετά την κατάχρηση, τέλος η είσοδος σε επαγγελματίες για ΙΚΕΑ, Πλαίσιο, Κωτσόβολο, Media Markt, Public

Πολλές ήταν οι αλυσίδες που είχαν ανοίξει τα καταστήματα τους σε επαγγελματίες τις προηγούμενες ημέρες, χρησιμοποιώντας το «παράθυρο» που υπήρχε για πωλήσεις χονδρικής. Τώρα αυτό αλλάζει. Καταστήματα όπως αυτά των ΙΚΕΑ, Πλαίσιο, Κωτσόβολο, Media Markt και Public θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με το μοντέλο του click away. Όπως όλοι δηλαδή.

Όπως σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη σημερινή ενημέρωση, η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση καθώς «θεωρείται ανεπίτρεπτο να επιτρέπεται η είσοδος σε επαγγελματίες» ενώ όπως τονίστηκε παρατηρήθηκε κατάχρηση σε πολλές περιπτώσεις.

Δηλαδή, μεγάλες αλυσίδες άνοιξαν τα καταστήματά τους ή κάποια από τα υποκαταστήματά τους, μόνο για επαγγελματίες, αλλά υπάρχουν καταγγελίες ότι με το πρόσχημα του τιμολογίου παραβιάστηκε η απαγόρευση. Μάλιστα, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, πολλές αλυσίδες διαφήμιζαν το εν λόγω άνοιγμα, καλώντας επαγγελματίες να προσέλθουν στα καταστήματα τους.

Οι πωλήσεις χονδρικής προς επαγγελματίες θα συνεχίσουν να γίνονται σε καταστήματα, μόνο στο πεδίο των οικοδομικών υλικών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + seventeen =