αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜετά από 7 χρόνια, «ξεπαγώνει» η επένδυση της NCH Capital στην Κασσιόπη

Μετά από 7 χρόνια, «ξεπαγώνει» η επένδυση της NCH Capital στην Κασσιόπη

Έπειτα από επταετή “Οδύσσεια” που συνοδεύτηκε από ανείπωτη γραφειοκρατία, 11 προσφυγές και αγωγές στο ΣτΕ και σε άλλα δικαστήρια, αλλά και την εχθρική στάση, μεταξύ άλλων, του απερχόμενου Δημάρχου και Περιφερειάρχη, αμφότερων προσκείμενων στο ΣΥΡΙΖΑ, η επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ της NCH Capital για τη δημιουργία πρότυπης τουριστικής ανάπτυξης κοντά στην Κασσιόπη, στη βόρεια Κέρκυρα, δείχνει να αποκτά τις προϋποθέσεις για την έναρξη υλοποίησής της.

Η ομάδα των στελεχών που έχει συγκροτήσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει ήδη συναντηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, με τους επικεφαλής της εταιρείας, με σαφή στόχο να αρθούν οι όποιες εκκρεμότητες απομένουν, ενώ δρομολογούνται και οι επόμενες συναντήσεις.

Με αφορμή ανάλογη πρωτοβουλία για την εξίσου πολύπαθη επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως “με την ίδια ομάδα που αναλάβαμε να ξεκολλήσουμε την επένδυση στο Ελληνικό και την ξεκολλήσαμε, με την ίδια ομάδα ξεκινάμε, πάλι με εντολή του πρωθυπουργού, παραδείγματος χάριν με την Κασσιόπη που είναι μια άλλη μεγάλη εμβληματική επένδυση, την οποία συζητάμε εδώ και εφτά χρόνια”.

Εφόσον αρθούν τα τελευταία εμπόδια, τα δεδομένα για το “Kassiopi Resort” που θα αναπτυχθεί σε έκταση 490 στρεμμάτων (η οποία παραχωρήθηκε μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ το Μάρτιο του 2012) στη περιοχή Ερημίτης που γειτνιάζει με τον παραθαλάσσιο οικισμό Άγιο Στέφανο, θα αλλάξουν θεαματικά. Δεν έχει περάσει, άλλωστε, πολύς καιρός από όταν ο απερχόμενος Δήμαρχος Κερκυραίων, Κ. Νικολούζος, στον οποίο η τοπική κοινωνία καταλογίζει τεράστιες ευθύνες για την παταγώδη αποτυχία διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού και τη ζημία που προκλήθηκε στην εικόνα του νησιού, έστελνε φορτηγά του δήμου να εμποδίσουν τις πρώτες εργασίες στην έκταση.

Οι κύριοι μέτοχοι του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου και ο Ανδρέας Σάντης (φωτ.), managing director και επικεφαλής της NCH Capital για τα Δ. Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Κύπρο, αισιοδοξούν πως το Kassiopi Resort κάνουν λόγο για άμεση έναρξη εργασιών μόλις οριστικοποιηθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες.

Ουσιαστικά, αναφέρουν πηγές με γνώση της πορείας του project, υπάρχουν διαδικαστικά, πλην σημαντικά, ζητήματα, η επίλυση των οποίων πρέπει να επιταχυνθεί και αυτό είναι κάτι που απαιτεί κυβερνητική διευκόλυνση. Λόχου χάρη, απαιτούνται κάποια έγγραφα να δοθούν από την Πολεοδομία Κέρκυρας σε ηλεκτρονική μορφή και όχι σε έγχαρτη, να διευθετηθεί η διαδικασία απόδοσης των κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο, καθώς και άλλα γραφειοκρατικά κωλύματα.

Η εταιρεία, πάντως, έχει υποβάλλει αίτηση και έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΑΟΚΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες.

Εξίσου θετικό είναι πως η προσκείμενη στην κυβερνώσα παράταξη νέα δημοτική αρχή υπό την Μερόπη Υδραίου, αντιλαμβάνεται τη σημασία υλοποίησης σημαντικών επενδύσεων για να αναβαθμιστεί η τοπική οικονομία και το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας που έχει πληγεί από το ζήτημα των απορριμμάτων και όχι μόνον.

Σε ό,τι αφορά στην επένδυση της NCH Capital στον Ερημίτη, περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων, 90 δωματίων και 180 κλινών, σαράντα ανεξάρτητων κατοικιών, οι οποίες κατά μέσο όρο θα είναι εμβαδού 250 τ.μ. η καθεμία σε έκταση 1.000 τ.μ., καθώς και μαρίνας 60 θέσεων. Τη διαχείριση του Kassiopi Resort θα αναλάβει διεθνής operator, ενώ το έργο στη κατασκευαστική φάση θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας και όταν τεθεί σε λειτουργία θα απασχολεί 500 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =