αρχικηVIRALΜετά από 60 χρόνια η Sprite σταματά να πωλείται σε πράσινα μπουκάλια- Αυτή είναι η νέα συσκευασία (ΦΩΤΟ)

Μετά από 60 χρόνια η Sprite σταματά να πωλείται σε πράσινα μπουκάλια- Αυτή είναι η νέα συσκευασία (ΦΩΤΟ)

Η Coca-Cola ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αλλάζει τη συσκευασία της Sprite. To δημοφιλές αναψυκτικό δεν θα πωλείται πλέον σε πράσινα μπουκάλια, αλλά σε διαφανή, όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία. Σημειώνεται ότι η Sprite είχε το χαρακτηριστικό πράσινο μπουκάλι εδώ και 60 χρόνια.

Η αλλαγή ξεκινά από την 1η Αυγούστου ως μέρος ευρύτερων προσπαθειών της εταιρίας να γίνει πιο υπεύθυνη για το περιβάλλον. Το σημερινό πλαστικό της Sprite περιέχει πράσινο τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET), ένα πρόσθετο που δεν μπορεί να ανακυκλωθεί για να γίνουν νέα μπουκάλια- μια βασική πρακτική της εταιρίας καθώς προσπαθεί να μειώσει τα πλαστικά απόβλητα.

https://cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/220727132408-20220727-new-sprite-bottle-exlarge-169.jpg

«Η αφαίρεση χρωμάτων από τα μπουκάλια βελτιώνει την ποιότητα του ανακυκλωμένου υλικού», δήλωσε ο Τζούλιαν Οτσόα, Διευθύνων Σύμβουλος της R3CYCLE, ενός Plastic Group που βοηθά την Coca-Cola να βελτιώσει την ανακύκλωσή της. «Όταν ανακυκλώνονται, τα διαφανή μπουκάλια PET της Sprite μπορούν να μετατραπούν σε μπουκάλια, συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία για το πλαστικό».

Οι πελάτες θα παρατηρήσουν επίσης ένα ανανεωμένο λογότυπο και σχέδιο συσκευασίας στα μπουκάλια της Sprite που στοχεύει να παρέχει μια πιο «συνεπή εμφάνιση και φωνή παγκοσμίως», είπε η εταιρεία. Η γνωστή πράσινη απόχρωση θα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στις ετικέτες Sprite.

Άλλα προιόντα που χρησιμοποιούν πράσινα μπουκάλια, συμπεριλαμβανομένων των Fresca, Seagram’s και Mello Yello, θα αντικατασταθούν επίσης με διαφανή δοχεία τους επόμενους μήνες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =