αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μεσαιωνικά βασανιστήρια»: Τρομερές καταγγελίες για γνωστό εστιατόριο στην Κέρκυρα, από 19χρονο πρακτικάριο

«Μεσαιωνικά βασανιστήρια»: Τρομερές καταγγελίες για γνωστό εστιατόριο στην Κέρκυρα, από 19χρονο πρακτικάριο

Καταγγελία για βασανισμό με καυτό λάδι και πυρακτωμένες σπάτουλες σε σπουδαστή που έκανε την πρακτική του σε εστιατόριο της Κέρκυρας, είδε το φως της δημοσιότητας. Τη βάναυση συμπεριφορά υπεύθυνου κουζίνας, εστιατορίου της Μέσης Κέρκυρας, σε μαθητευόμενο 19χρονο, σπουδαστή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σ. Πελάης.

https://www.lifo.gr/icache/500/283/1/1534791_kerkyra-vasanistirio-fotografia_-1-.jpg

https://www.lifo.gr/icache/500/287/1/1534792_kerkyra-vasanistirio-fotografia_-2-.jpg

Σύμφωνα με τη καταγγελία, ο 19χρονος φέρεται να δεχόταν «επιθέσεις» με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με τα εργαλεία μαγειρικής, από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου που τον αποδοκίμαζε φραστικά ενώ τους ασκούσε και λεκτική βία. Το γεγονός «που επαναλήφθηκε σταδιακά πολλές φορές», όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πελάης, είδε το φως της δημοσιότητας όταν ο 19χρονος μαθητευόμενος μαγειρικής, αφού επισκέφθηκε στον ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς που υπέστη, προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

«Είναι το πρώτο γεγονός που μας καταγγέλλεται επισήμως» ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ενώ επισήμανε ότι «παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα θύματα καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσης τους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =