αρχικηVIRALΜερικοί έξυπνοι τρόποι για να χειριστείς τα αρνητικά σχόλια

Μερικοί έξυπνοι τρόποι για να χειριστείς τα αρνητικά σχόλια

Όλοι δεχόμαστε αρνητικά σχόλια. Ειδικά στην εποχή των social media, όπου ο καθένας με ένα κλικ μπορεί να κοινοποιήσει την γνώμη του μπροστά σε ένα ευρύ κοινό. ‘Η ακόμα και με απευθείας  μήνυμα προς κάποιος συγκεκριμένο άτομο.

Ωστόσο ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο οι απόψεις των περισσότερων ανθρώπων έχουν να κάνουν με τους εαυτούς τους και λιγότερο για το δικό μας καλό.  Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανό μέσα σε μια ημέρα να ακούτε 99% αρνητικές γνώμες και 1% θετικές απόψεις. Για να μπορέσετε να επιβιώσετε μέσα σε όλη αυτή την αρνητικότητα, εδώ είναι μερικά χρήσιμα tips που θα σας φανούν χρήσιμα.

Να είστε συγκεκριμένοι. Και τι εννοούμε με αυτό; Κάθε φορά που αρχίζετε και σκέφτεστε ότι άλλοι θα σας κατακρίνουν, προσπαθήστε να ονοματίσετε αυτούς τους κάποιους και να μην βγάζετε γενικά συμπεράσματα. Θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι μπορεί να σας κρίνουν μόνο δυο ή τρία άτομα, ενώ πιστεύατε ότι θα ήταν πολλοί περισσότεροι.

Εάν συνέχεια ανησυχείτε τι θα σκεφτούν οι άλλοι αναρωτηθείτε από πού προέρχεται όλο αυτό. Είναι δικός σας φόβος ή προέρχεται από την παιδική σας ηλικία; Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι στη σημερινή εποχή είναι τόσο απασχολημένοι με τους εαυτούς τους που δεν έχουν χρόνο να σας κρίνουν.

Σταματήστε να είστε αμυντικοί και ακούστε περισσότερο. Είναι κοινό αντανακλαστικό να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας κάθε φορά που ακούμε αρνητικά σχόλια. Όμως προσπαθήστε να αλλάξετε τακτική επιλέγοντας να ακούτε και μετά να αποκτήσετε αμυντική στάση. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να ακούτε τις αρνητικές κριτικές χωρίς να έχετε άσκημα συναισθήματα.

Εξετάστε από πού προέρχεται η κριτική. Όταν κάποιος νοιάζεται πραγματικά για εσάς προσπαθεί να σας ασκήσει κριτική με πιο όμορφο τρόπο. Αντιθέτων όσοι χρησιμοποιούν άσκημους χαρακτηρισμούς το μόνο που θέλουν είναι να σας στεναχωρήσουν.

Μην πιστεύετε κάθε λέξη που λένε οι άλλοι. Όταν σας κριτικάρουν δεν σημαίνει ότι όλα όσα λένε είναι και αληθινά, αφού πολλοί δεν γνωρίζουν τον πραγματικό σας χαρακτήρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − three =