αρχικηVIRALΜερικά τρικ για να χρησιμοποιείς το air condition στο αμάξι χωρίς να καις επιπλέον βενζίνη

Μερικά τρικ για να χρησιμοποιείς το air condition στο αμάξι χωρίς να καις επιπλέον βενζίνη

Όλοι ανοίγουμε το air condition στο αυτοκίνητο, μέσα στο καλοκαίρι. Αλλά πως μπορεις να το χρησιμοποιήσεις χωρίς να καις επιπλέον βενζίνη; Το carandmotor.gr παραθέτει μερικές συμβουλές.

Ο πρώτος κανόνας αναφέρει να ξεκινήσετε την διαδρομή σας με κατεβασμένα τα παράθυρα για να πέσει γρήγορα η θερμοκρασία της καμπίνας. Μόλις η θερμοκρασία επανέλθει σε φυσιολογικό επίπεδο, ενεργοποιείτε τον κλιματισμό και κλείνετε τα παράθυρα. Εννοείται ότι σε υψηλές ταχύτητες τα παράθυρα τα διατηρούμε κλειστά για λόγους αεροδυναμικής.

Πως όμως θα ρυθμίσετε σωστά την θερμοκρασίας λειτουργίας του κλιματισμού; Εάν δεν θέλετε να γυρίσετε σπίτι με πονόλαιμο και ζαλάδες λόγω θερμικού σοκ, τότε δεν θα πρέπει να έχετε πολύ μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ της καμπίνας και του περιβάλλοντος. Οι 5 έως 6 βαθμοί Κελσίου είναι ένας καλός μέσος όρος διαφοράς, για να κάνει τη θερμοκρασία στην καμπίνα υποφερτή και την οδήγηση άνετη.

Για αυτό καλό είναι να μάθετε βάση λογικής πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε το σύστημα κλιματισμού. Για παράδειγμα, εάν είναι εφικτό να απενεργοποιήσετε τον κλιματισμό όταν είστε κολλημένοι σε μποτιλιάρισμα για να γλιτώσετε την υπερκατανάλωση καυσίμου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =