αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜειώσεις ως 25% ετοιμάζουν τα Ελληνικά ξενοδοχεία για να τραβήξουν ταξιδιώτες

Μειώσεις ως 25% ετοιμάζουν τα Ελληνικά ξενοδοχεία για να τραβήξουν ταξιδιώτες

Σε τρία στάδια αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σταδιακή επαναφορά του εγχώριου ξενοδοχειακού κλάδου και ενώ οι πληρότητες για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου έχουν πιάσει πάτο. Ενδεικτικό είναι ότι στη Σαντορίνη, την ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, το ποσοστό κρατήσεων του β’ 15νθήμερου του Ιουνίου αγγίζει το 5-10%, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού, Αντώνη Ηλιόπουλο. Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα μικρά ξενοδοχειακά καταλύματα, τα οποία είναι και περισσότερο ευέλικτα στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

Από την 1η Ιουλίου αναμένεται να μπουν στο «χορό» και μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς αναμένεται να αυξηθούν και οι πτήσεις από περισσότερες χώρες του εξωτερικού όπως από τη Γερμανία (ξεκινούν πτήσεις από τη Lufthansa). Από τις 15 Ιουλίου αναμένεται να προστεθεί και το τρίτο και τελευταίο κύμα των ξενοδοχείων, οπότε και θα ανοίξουν και πτήσεις από Αμερική. Την ίδια ώρα αναμένεται αναπροσαρμογή τιμών προς τα κάτω με τα «ψαλίδια» και τις προσφορές να αγγίζουν προς το παρόν στα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων το 20 με 25% σε σχέση με τις περσινές τιμές.

Πονοκέφαλος προκύπτει, πάντως, και από τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσουν τα ξενοδοχεία και ανεβάζουν το κόστος λειτουργίας τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, πολλές από τις οποίες προσανατολίζονται να μην ανοίξουν καθόλου, καθώς ακυρώθηκαν ήδη πολλά συμβόλαια με ξένους tour operators.

Πηγή: Εθνος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =