αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜειώσεις μισθών και εθελούσια έξοδος στην ΑΚΤΩΡ- Το email προς τους εργαζομένους

Μειώσεις μισθών και εθελούσια έξοδος στην ΑΚΤΩΡ- Το email προς τους εργαζομένους

Σε περικοπές προχωρά η Ακτωρ. Σύμφωνα με το email που στάλθηκε στους εργαζομένους και παραθέτει το Εconomix.gr, οι περικοπές περιλαμβάνουν μειώσεις μισθών αλλά και εθελούσια έξοδο.

Ήδη, μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξε μια πρώτη αρνητική αντίδραση από συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά οι αντιδράσεις αναμένεται να αυξηθούν από σήμερα και το επόμενο διάστημα.

Οι πληροφορίες του Economix.gr λένε ότι οι εργαζόμενοι της Άκτωρ έχουν προθεσμία μέχρι τις 10 Αυγούστου για να αποδεχτούν το σχήμα της οριζόντιας μείωσης μισθών.

Τι αναφέρει η ΑΚΤΩΡ προς τους εργαζόμενους

Το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης που έλαβαν οι εργαζόμενοι της Άκτωρ αναφέρει:

«Αγαπητές και αγαπητοί συνεργάτες,

 Η ΑΚΤΩΡ μετά από μια δεκαετία αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων βρίσκεται μπροστά σε μια προοπτική ανάπτυξης.

Σήμερα, μετά από οικονομική ενίσχυση από τη μητρική 350εκατ. ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια, έχει κλείσει τις «αιμορραγίες» του παρελθόντος και έχει μπροστά μια σειρά από έργα με θετικές ταμειακές ροές.  Εν τούτοις, συνεχίζει να έχει σημαντικότατες υποχρεώσεις προς προμηθευτές και υπεργολάβους, που δυσχεραίνουν την καθημερινή λειτουργία των έργων.

 Ήδη έχει ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για χρηματοδότηση για μια μεταβατική περίοδο.

 Στο πλαίσιο της μείωσης των λειτουργικών δαπανών λόγω μείωσης του τζίρου, η εταιρία θα εφαρμόσει τα ακόλουθα:

 Οριζόντια μείωση αποδοχών:

·         Από 1ης Σεπτεμβρίου 2020 οριζόντια μείωση αποδοχών, 4% για ετήσιες μεικτές αποδοχές 12.000-20.000 ευρώ, 8% για 20.000-50.000 ευρώ και 15% για όσους λαμβάνουν πάνω από 50.000 ευρώ

Εθελούσια αποχώρηση:

·         Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργαζόμενοι 40-60 ετών που διαθέτουν τουλάχιστον 3 χρόνια προϋπηρεσία στην εταιρεία, αποζημίωση προσαυξημένη κατά 40% (40-50 ετών) και 50% (50-60 ετών)

·         «Sabbatical»: στους εργαζομένους 55-60 ετών διατίθεται και η επιλογή, όπου θα λάβουν τμηματικά εντός 3 ετών αποζημίωση προσαυξημένη κατά 50%, ενώ η εταιρεία θα πληρώνει για 3 χρόνια και τις ασφαλιστικές εισφορές τους, προκειμένου να μη διαταραχθεί το πλάνο συνταξιοδότησής τους.

Πρόγραμμα συνταξιοδότησης:

·         Δυνατότητα άμεσης αποχώρησης με καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης συνταξιοδότησης προσαυξημένης κατά 20%

Πρέπει να σημειωθεί ότι το μέτρο αυτό είναι ένα από τα μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους του Ομίλου ΑΚΤΩΡ.  Οι παραπάνω μειώσεις θα αποκατασταθούν σταδιακά κατά 50% μέχρι την 31/12/2022.

Η ενέργεια αυτή είναι μια από τις προϋποθέσεις για την ομαλή αποκατάσταση της ρευστότητας μέσα στους επόμενους μήνες, που θα εξασφαλίσει τις προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης.

Από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού θα είναι στη διάθεση όλων των εργαζομένων για διευκρινίσεις, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τις επιμέρους εναλλακτικές».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 2 =