αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜειωμένες οι online τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Σεπτέμβρη- «Κατάρρευση» στην Κωνσταντινούπολη

Μειωμένες οι online τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Σεπτέμβρη- «Κατάρρευση» στην Κωνσταντινούπολη

Ελαφρά πτώση παρουσιάζουν οι οnline τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε η Trivago.

Αναλυτικά, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στην πρωτεύουσα είναι μειωμένη κατά 2,7% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2015 και διαμορφώνεται στα 108 ευρώ. Με βάση στοιχεία που επεξεργάζεται η Trivago, η μέση online ξενοδοχειακή τιμή όπως διαμορφώνεται από 50 δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς γι’ αυτό τον μήνα φθάνει στα 134 ευρώ. Δηλαδή, είναι υψηλότερη κατά 24% σε σχέση με τη μέση online τιμή στα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Σημάδια κατάρρευσης παρουσιάζουν οι ξενοδοχειακές τιμές στην Κωνσταντινούπολη, ακολουθώντας τον ρυθμό πτώσης που εμφανίζει η εισερχόμενη τουριστική κίνηση στην Τουρκία. Η μείωση της τουριστικής ζήτησης στη γειτονική χώρα οφείλεται, κυρίως, στις διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις και στην αναταραχή που προκάλεσε το επιχειρούμενο πραξικόπημα. Οι Τούρκοι ξενοδόχοι έριξαν κατακόρυφα τις τιμές, προκειμένου να τονώσουν τις κρατήσεις τους. Για τον τρέχοντα μήνα η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο καταγράφει πτώση κατά 35,2%, φθάνοντας σε 68 ευρώ έναντι 105 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2015.

Eξάλλου, η μέση online τιμή στη Μαδρίτη παρουσιάζει αύξηση κατά 7,3%, φθάνοντας στα 117 ευρώ, ενώ στο Παρίσι υποχωρεί κατά 14,7% φθάνοντας στα 168 ευρώ και στη Ρώμη κατά 4,2% φθάνοντας στα 135 ευρώ. Η υψηλότερη τιμή καταγράφεται στο Μονακό με 378 ευρώ και η χαμηλότερη στη Σόφια, στην Αγία Πετρούπολη και στο Κίεβο με 56 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − six =