αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Μεγαλώνει» κατά δυο ορόφους το Attica στην Αθήνα

«Μεγαλώνει» κατά δυο ορόφους το Attica στην Αθήνα

Με άλμα πωλήσεων και κερδοφορίας ολοκλήρωσαν την περσινή χρονιά τα Attica Stores. Η εταιρεία πολυκαταστημάτων, η οποία πέρασε στον έλεγχο της Ideal Holdings στα μέσα του 2023 κατάφερε να μειώσει τον τραπεζικό δανεισμό της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύθηκαν οι πωλήσεις της Attica Stores αυξήθηκαν κατά περίπου 32,2% και έφθασαν στα 190,62 εκατ. ευρώ έναντι 144,11 εκατ. ευρώ το 2021 ενώ παρόμοια άνοδο της τάξης του 32% παρουσίασαν και τα λειτουργικά κέρδη, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 20,2 εκατ. ευρώ από 15,3 εκατ. ευρώ το 2021.

Ενισχυμένη ήταν και η «τελική γραμμή» του ισολογισμού της εταιρείας, με τα κέρδη μετά τους φόρους να εκτοξεύονται κατά 55,1% στα 7,6 εκατ. ευρώ από 4,9 εκατ. ευρώ ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία αποπλήρωσε τραπεζικά δάνεια 14,6 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας την 31/12/2022 τραπεζικά δάνεια 50,28 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις, επιβράδυνση σημείωσαν οι πωλήσεις tax free λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία αλλά και τον περιορισμό των ταξιδιών από κινέζους επισκέπτες. Βέβαια, όπως αναφέρει η εταιρεία, οι επιπτώσεις αυτές περιορίστηκαν λόγω της αύξησης των τουριστικών ροών από άλλες χώρες.

Η εταιρεία θα συνεχίσει τις επενδύσεις και μέσα στο 2023, επεκτείνοντας 2 νέους ορόφους στο κεντρικό της κατάστημα στο City Link και θέτοντας σε λειτουργία νέο κατάστημα Boss στο εμπορικό κέντρο Golden Hall ενώ θα ενισχύσει προϊοντικά το ηλεκτρονικό της κατάστημα. Έως το τέλος του τρέχοντος έτους, θα λειτουργεί καταστήματα και αποθήκες περίπου 69.000 τετραγωνικά μέτρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =