αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜεγάλωσε η λίστα: Οι 35 startups που έχουν μπει στο Εlevate Greece

Μεγάλωσε η λίστα: Οι 35 startups που έχουν μπει στο Εlevate Greece

Έντονες διεργασίες φαίνεται πως υπάρχουν στο Εlevate Greece. Πριν μερικές ημέρες γράφαμε για τις 21 πρώτες startups μπήκαν στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων. Τώρα βλέπουμε ότι οι startups έχουν αυξηθεί, φτάνοντας τις 35.

Το Μητρώο είναι ένα σημαντικό εργαλείο, τόσο για την Πολιτεία, όσο και για τους εμπλεκόμενους φορείς, τις επιχειρήσεις και τους εν δυνάμει επενδυτές, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε επίσημη και αξιόπιστη καταγραφή των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας. Πλέον, καθίσταται εφικτή η παρακολούθηση της πορείας που οι επιχειρήσεις χαράσσουν, στη βάση κρίσιμων δεικτών ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένα σύστημα παρακολούθησης όλου του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Τώρα 35 startups έχουν μπει στο Elevate Greece. Είναι οι startups που θα δείτε στην παρακάτω λίστα, έτσι όπως αυτή δημοσιεύεται στο επίσημο site του Elevate Greece. Στην λίστα βλέπουμε αρκετές γνωστές startups, και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως τους εργαζομένους που απασχολούν ή τις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνολικές αιτήσεις για ένταξη στο Μητρώο είναι πολύ περισσότερες και έτσι η συγκεκριμένη λίστα αναμένεται να εμπλουτιστεί σύντομα.

Εν τω μεταξύ, πριν λίγο καιρό υπεγράφη από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτή Κορινθίας, Χρίστο Δήμα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, η τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 85490/10.08.2020 (B’ 3668) Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στη σύσταση στη ΓΓΓΕΤ του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια εγγραφής και διαγραφής.

Αξιοποιώντας στοιχεία υποβολών και αξιολογήσεων του πρώτου διμήνου λειτουργίας του Μητρώου και την πρόσφατη γνωμοδότηση του ΕΣΕΤΕΚ, η τροποποίηση της ΚΥΑ έχει δύο βασικούς στόχους:

-Να δώσει τη δυνατότητα υποβολής στο Elevate Greece σε υποψήφιες νεοφυείς επιχειρήσεις με νομική μορφή μονοπρόσωπη ΙΚΕ ή ΕΠΕ.

-Να επιταχύνει τη διαδικασία υποβολής και ελέγχου τυπικών δικαιολογητικών

Οι πρώτες 35 startups που μπήκαν στο Elevate Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 5 =