αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜεγάλο deal: Η Microsoft εξαγόρασε την «Ελληνική» startup Softomotive

Μεγάλο deal: Η Microsoft εξαγόρασε την «Ελληνική» startup Softomotive

Οι φήμες είχαν φουντώσει από τις αρχές Μαΐου. Τότε είχαμε γράψει για το δημοσίευμα του Bloomberg που έλεγε ότι η Microsoft είναι σε διαπραγματεύσεις για να εξαγοράσει την «ελληνική» startup Softomotive. Τώρα το μεγάλο deal έκλεισε, και ανακοινώθηκε επίσημα από την Microsoft.

Η Softomotive, η οποία έχει πλέον πάνω από 9.000 πελάτες παγκοσμίως, εξαγοράστηκε από τη Microsoft. Επίσημα δεν έχει αποκαλυφθεί το οικονομικό τίμημα, ωστόσο πληροφορίες της αγοράς κάνουν λόγο για ένα deal κοντά στα 100 εκατ. δολάρια.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες που δίνει αυτή η εξαγορά στους πελάτες μας» τονίζει η Microsoft.

Η Softomotive ιδρύθηκε το 2005 στην Ελλάδα, από δύο απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αργύρη Κανίνη (Πρόεδρος) και τον Μάριο Σταυρόπουλο (CEO). Ωστόσο 10 χρόνια αργότερα μετέφερε τα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο.

Δραστηριοποιείται στην υλοποίηση software στους τομείς Robotic Process Automation και Robotic Desktop Automation. Το πελατολόγιο της περιλαμβάνει πλήθος μεγάλων εταιρειών από διάφορους κλάδους, μεταξύ των οποίων η Xerox, η IBM και η KPMG.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Softomotive: Η «Ελληνική» startup που εξαγοράστηκε από τη Microsoft, κάνει προσλήψεις στην Αθήνα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =