αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜεγάλο brand μπύρας ετοιμάζεται να κάνει επένδυση 4 δισ. δολαρίων σε εταιρεία παραγωγής κάνναβης

Μεγάλο brand μπύρας ετοιμάζεται να κάνει επένδυση 4 δισ. δολαρίων σε εταιρεία παραγωγής κάνναβης

Η Constellation Brands, στην οποία ανήκει η γνωστή μπύρα Corona, σκοπεύει να προβεί σε επενδύσεις ύψους 4 δισ. δολαρίων στην κορυφαία εταιρεία του χώρου της παραγωγής κάνναβης στον Καναδά, Canopy Growth, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στη βιομηχανία κάνναβης μέχρι τώρα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, πέρυσι η Constellation παρείχε χρηματοδότηση 200 εκατ. δολαρίων στην Canopy, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για την παραγωγή ενός μη αλκοολούχου αναψυκτικού με βάση την κάνναβη. Γενικότερα, η εταιρεία φαίνεται να επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το ολοένα και ενισχυόμενο «κύμα» νομιμοποίησης της κάνναβης.

Όταν έγινε γνωστή η συμφωνία, η μετοχή της Canopy σημείωσε άνοδο 30% στο χρηματιστήριο του Τορόντο, ενώ στη Γουόλ Στριτ αυτή της Constellation έπεσε κατά 6%. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι η επένδυση θα επιτρέψει στην Canopy να επεκταθεί στις «περίπου 30 χώρες που επιδιώκουν νόμιμα προγράμματα κάνναβης».

Η Canopy, που έχει το μεγαλύτερο «αποτύπωμα» νόμιμης παραγωγής κάνναβης στον κόσμο, επί της παρούσης παράγει, μεταξύ άλλων προϊόντων, έλαια και τζελ με βάση την κάνναβη. Με τη χρηματοδότηση της Constellation, επιδιώκει να επεκτείνει τη σειρά των προϊόντων της, περιλαμβάνοντας σε αυτά βρώσιμες μπάρες, εισπνευστήρες κ.α. Επίσης, επιθυμεί να αναπτύξει και φάρμακα με βάση την κάνναβη ως εναλλακτικές σε «συμβατικές» μεθόδους αντιμετώπισης του πόνου, του άγχους, της αϋπνίας κ.α.

Πηγή: Huffignton Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 1 =