αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜεγάλο μπάσιμο από την Volkswagen: Λάνσαρε υπηρεσία ενοικίασης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Μεγάλο μπάσιμο από την Volkswagen: Λάνσαρε υπηρεσία ενοικίασης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το Volkswagen Group προστέθηκε στην ολοένα και πιο μεγάλη βραχυπρόθεσμη αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων με τη νέα της υπηρεσία που αποκαλεί WeShare, η οποία θα επιδιώξει να διακριθεί από τους αντιπάλους της διαθέτοντας ηλεκτρικό στόλο οχημάτων.

Η υπηρεσία ξεκίνησε στο Βερολίνο την προηγούμενη εβδομάδα με 1.500 e- Golf και θα προσθέσει επιπλέον 500 e-Up καθώς και μερικά από τα πρώτα οχήματα ID3 το επόμενο έτος, αναφέρει το Newsauto.gr.

Η υπηρεσία WeShare θα επεκταθεί στην Πράγα και το Αμβούργο το 2020, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Volkswagen.

Οι βραχυπρόθεσμες προσφορές ενοικίασης πολλαπλασιάστηκαν στο Βερολίνο τους τελευταίους μήνες.

Στη γερμανική πρωτεύουσα, οι εταιρείες Sixt, Miles, Oply και Ubeeqo ανταγωνίζονται τη BMW και τη Daimler που έχουν την υπηρεσία ShareNow, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί με τα σήματα DriveNow και Car2go μήνες μετά τη συγχώνευσή τους.

Υπάρχει επίσης μια ποικιλία επιλογών ενοικίασης ηλεκτρικών σκούτερ και ποδηλάτων με την επιλογή της κοινής χρήσης.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα μπορούσε να βοηθήσει την Volkswagen να ενισχύσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της, καθώς οι καταναλωτές θα μπορούν να τα δοκιμάσουν έναντι μιας μικρής αμοιβής μέσω της ενοικίασής τους.

Η VW σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 70 ηλεκτρικά μοντέλα στις 12 μάρκες αυτοκινήτων που διαχειρίζεται έως το 2028 και να συγκεντρώσει 22 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατά την επόμενη δεκαετία.

Για να λειτουργήσει η στρατηγική, πρέπει να δείξει στους δύσπιστους καταναλωτές ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι βιώσιμα για καθημερινή χρήση.

Η υπηρεσία WeShare θα ενοικιάσει τα αυτοκίνητά της για εισαγωγικό ποσοστό 0,19 ευρώ ανά λεπτό, σε σύγκριση με περίπου 0,30 ευρώ που χρεώνει την αντίστοιχη υπηρεσία ενοικίασης το DriveNow.

«Με μια τόσο σταθερή και ευρεία προσφορά ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό», δήλωσε στη δήλωση ο Christian Senger, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW για ψηφιακές υπηρεσίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 14 =