αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μεγάλο λάθος να προσλαμβάνεις τους φίλους σου»: Ο ιδρυτής του Reddit έχει κάτι να σου πει

«Μεγάλο λάθος να προσλαμβάνεις τους φίλους σου»: Ο ιδρυτής του Reddit έχει κάτι να σου πει

Συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, το βλέπουμε και στην Ελλάδα: Όταν κάποιος ξεκινάει ένα δικό του business project, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει συνήθως είναι να στραφεί… στον φιλικό του κύκλο έτσι ώστε να στελεχώσει την ομάδα του. Κι όμως, αυτό μπορεί να είναι λάθος. Ο ιδρυτής της διάσημης πλατφόρμας Reddit, Alexis Ohanian, άνοιξε το θέμα στο Twitter. Μέσα από μερικά tweet εξήγησε ότι κατά την άποψη του αυτό είναι ένα τυπικό λάθος που κάνουν οι νέοι CEOs.

«Το τυπικό λάθος που κάνουν όσοι γίνονται CEO για πρώτη φορά, είναι να προσλάβουν τους φίλους τους. Αγαπώ τους φίλους μου. Γνωρίζω τους περισσότερους από τους κοντινούς φίλους μου από την πρώτη τάξη του σχολείου. Αλλά δεν θα προσλάβω κανένα από αυτούς σε μια startup, εκτός κι αν ήταν πραγματικά εξαιρετικοί στις δουλειές που τους χρειαζόμασταν», λέει ο Ohanian.

Ενώ σε άλλο tweet σημειώνει: «Δεν προσέλαβα τους φίλους μου στην αρχή της καριέρας μου, αλλά προσέλαβα κυριολεκτικά τους πρώτους ανθρώπους που έδειξαν ενδιαφέρον να συνεργαστούν μαζί μας».

Με τον γνωστό επιχειρηματία να εστιάζει σε ένα πρόβλημα που δημιουργείται: «Οι περισσότερες εταιρείες καταλήγουν να είναι μονοδιάστατες, μαζεύοντας ανθρώπους που όλοι μοιάζουν και σκέφτονται το ίδιο, όχι επειδή ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι κακός άνθρωπος, αλλά επειδή δεν ξέρουν… πόσα δεν ξέρουν». Κάπως έτσι, βάζουν ένα «ταβάνι» στα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα μπορούσαν να έχουν ως εταιρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =