αρχικηVIRAL«Μεγάλος περίπατος»: Επιστρέφει μια επιπλέον λωρίδα στα οχήματα στην Πανεπιστημίου

«Μεγάλος περίπατος»: Επιστρέφει μια επιπλέον λωρίδα στα οχήματα στην Πανεπιστημίου

Την απόδοση μίας επιπλέον λωρίδας για τη διέλευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αυστηρά οριοθετημένης, στην οδό Πανεπιστημίου εισήγηθηκε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο Δημοτικό Συμβούλιο που συζήτησε την παράταση των μέτρων του Μεγάλου Περιπάτου. Η πρόταση για την επιπλέον λωρίδα στα αυτοκίνητα πέρασε με πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, που συνεδρίασε για το ζήτημα. Η πρόταση του κ. Μπακογιάννη έλαβε 30 θετικές ψήφους έναντι 11 αρνητικών.

«Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία την παράταση κατά τρεις μήνες της πιλοτικής παρέμβασης του Μεγάλου Περιπάτου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, στη συνεδρίαση συζητήθηκε η λήψη επιπλέον υποστηρικτικών μέτρων (σηματοδότηση, διαρκής αστυνόμευση, ελεγχόμενη στάθμευση κ.α.) και η ουσιαστική ενεργοποίηση των λεωφορειολωρίδων που θα διευκολύνει την ταχύτερη κίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, «η πιλοτική δοκιμή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Πανεπιστημίου ξεκίνησε με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας όλων των οχημάτων. Ενόψει της αξιολόγησης της πρώτης φάσης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου, προχωράμε στη διατήρηση των λωρίδων κυκλοφορίας για τα ΙΧ σε τρεις και στην προσθήκη μίας επιπλέον λωρίδας για τη διέλευση των ΜΜΜ, αυστηρά οριοθετημένης. Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου».

Πηγή: ΣΚΑΙ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =