αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜεγάλη χρηματοδότηση 11 εκατ. ευρώ «σήκωσε» η ελληνική Eurocatering

Μεγάλη χρηματοδότηση 11 εκατ. ευρώ «σήκωσε» η ελληνική Eurocatering

H εταιρεία EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε. (“EOS”), αποκλειστικός διαχειριστής του EOS Hellenic Renaissance Fund (“Fund”) με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη, ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την πέμπτη επένδυσή του “Fund” στην εταιρία τροφίμων Eurocatering, η οποία αποτελεί την κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα στον τομέα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Η επένδυση αυτή είναι συνολικού ύψους €11 εκ. εκ των οποίων €7 εκ. κάλυψε το “Fund” και €4 εκ. το Elikonos 2 S.C.A. SICAR αποκτώντας σημαντική μειοψηφική συμμετοχή.

Η Eurocatering ιδρύθηκε το 2000 από τον κ. Χρυσόστομο Μαυρόπουλο στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, και από τότε μέχρι σήμερα τροφοδοτεί τον κλάδο μαζικής εστίασης HO.RE.CA., τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής και χονδρικής πώλησης, αλλά και τοπικά σημεία λιανικής πώλησης με έτοιμα προς χρήση και κατανάλωση φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Το 2004 γνώρισε στους Έλληνες τα πλεονεκτήματα μιας ολόφρεσκης, καλοπλυμένης και έτοιμης να σερβιριστεί σαλάτας λαχανικών με το brand “ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ”. Έκτοτε η γκάμα προϊόντων “ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ” έχει εμπλουτιστεί με πολλά καινοτόμα προϊόντα όπως σαλάτες-γεύματα έτοιμες για σερβίρισμα, φρουτοσαλάτες, υγιεινά σνακ, λαχανικά για μαγείρεμα.

Σήμερα η Eurocatering διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Αθήνα και Λιβαδειά, κέντρα logistics, διανομής και πωλήσεων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα κι ένα στόλο από 65 ιδιόκτητα φορτηγά-ψυγεία. Η Eurocatering έχει επίσης εμπορική παρουσία και δικό της δίκτυο διανομής στην αγορά της Βουλγαρίας, μέσω θυγατρικής της.

Σε ότι αφορά την οικονομική της πορεία, η Eurocatering τα τελευταία χρόνια πέτυχε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης με εντυπωσιακά αποτελέσματα και υψηλή κερδοφορία. Το 2019 η εταιρία εμφάνισε πωλήσεις ύψους €35,8 εκ. με EBITDA €2,8 εκ. και κέρδη μετά φόρων ύψους €1.4 εκ. ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 5 χρόνια (2014-2019) η εταιρία πέτυχε σημαντικούς μέσους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης κατά 15% στις πωλήσεις και κατά 14% στην λειτουργική κερδοφορία EBITDA.

Για το 2020 η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα €38.7 εκ. με EBITDA πάνω από €3,1 εκ. απορροφώντας πλήρως τους κραδασμούς  που προκάλεσε η πανδημία Covid-19. Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα του 2020 καταδεικνύουν την ανθεκτικότητα και την ηγετική θέση της εταιρίας στην αγορά αφού παρά τις πρωτόγνωρες προκλήσεις κατόρθωσε να βελτιώσει τα μεγέθη της παίρνοντας έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ διαθέτει έναν εξαιρετικά ισχυρό ποιοτικά ισολογισμό.

Τα επενδυόμενα κεφάλαια θα συμβάλλουν τόσο στην περαιτέρω ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της εταιρείας (νέο εργοτάσιο) και στην μεγέθυνση της παρουσίας στην Ελληνική αγορά όσο και στην περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της σε χώρες της Βαλκανικής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =