αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜεγάλη πτώση στις πωλήσεις των Jumbo τον Μάρτιο 2021

Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις των Jumbo τον Μάρτιο 2021

Μείωση κατά 31% παρουσίασαν οι πωλήσεις της μητρικής εταιρείας τον Μάρτιο του 2021 (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές) σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της Jumbo. Υπενθυμίζεται πως φέτος, τον Μάρτιο του 2021, σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων στην Ελλάδα,  παρέμειναν κλειστά ενώ τον περσινό Μάρτιο τα καταστήματα είχαν λειτουργήσει έως τα μέσα  Μαρτίου 2020. 

Συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως οι πωλήσεις του Ομίλου, τον Μάρτιο 2021, κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου +24% σε  σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές απώλειες τζίρου, για το  πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς εκτιμώνται στο -11%, από -19% κατά το πρώτο δίμηνο  2021.  Κατά συνέπεια, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να  υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν μείωση κατά -31% περίπου  σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο.

-Κύπρος: Τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν κατά συνέπεια οι πωλήσεις να  είναι υπερδιπλάσιες, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020. 

-Βουλγαρία: Λειτούργησαν κανονικά όλα τα καταστήματα Jumbo για το μεγαλύτερο  μέρος του μήνα. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +47% περίπου  κατά τον Μάρτιο 2021. 

-Ρουμανία: Λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo στη χώρα, σημειώνοντας  διπλάσιες πωλήσεις σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − two =