αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜεγάλη πτώση στην αξία των κρυπτονομισμάτων μέσα σε 24 ώρες

Μεγάλη πτώση στην αξία των κρυπτονομισμάτων μέσα σε 24 ώρες

Καθίζηση υφίσταται και η αγορά των κρυπτονομισμάτων, μετά την ελεύθερη πτώση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου και το γενικό sell-off στα χρηματιστήρια.

Η κεφαλαιοποίηση του συνόλου των κρυπτονομισμάτων έχει υποχωρήσει κατά 26,43 δισ. δολ. μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με στοιχεία του Coinmarketcap.com. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το sell-off οξύνεται όσο περνούν οι ώρες.

Το bitcoin, το κρυπτονόμισμα με τη μεγαλύτερη αξία, έχει χάσει άνω του 10% της αξίας του σε σχέση με την Κυριακή.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται την ίδια στιγμή που το παγκόσμιο σημείο αναφοράς της αγοράς του πετρελαίου, αργό τύπου Brent, υποχωρεί κατά 30% στα 31,02 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2016. Οι απώλειες οφείλονται στην απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να περικόψει τις επίσημες τιμές και να αυξήσει από τον Απρίλιο την παραγωγή της, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για περικοπές στην παγκόσμια παραγωγή, στο πλαίσιο του OPEC+.

Τα άλλα μεγάλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το ethereum και το XRP, σημειώνουν επίσης διψήφια ποσοστά απωλειών. Παρά τις απώλειες της Δευτέρας, το bitcoin παραμένει κατά 9% υψηλότερα σε σχέση με την τιμή του πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

Η έντονη μεταβλητότητα δεν είναι άγνωστη στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Πηγή: capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eighteen =