αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜεγάλη Κρητική αλυσίδα αρτοποιίας, απέλυσε εργαζόμενη επειδή αυτή ζήτησε την πληρωμή υπερωριών και τις νόμιμες άδειες

Μεγάλη Κρητική αλυσίδα αρτοποιίας, απέλυσε εργαζόμενη επειδή αυτή ζήτησε την πληρωμή υπερωριών και τις νόμιμες άδειες

Μια ιστορία που δείχνει το πως λειτουργούν αρκετές εταιρίες στην Ελλάδα της κρίσης, εκτυλίχθηκε στην Κρήτη. Όπως καταγγέλλει το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος,Τροφίμων & Ποτών Ηρακλείου, η αλυσίδα αρτοποιίας «Σαβοϊδάκη», απέλυσε εργαζόμενη επειδή αυτή διεκδίκησε την πληρωμή υπερωριών και την παροχή των νόμιμων αδειών.

Σημειώνεται, ότι η αλυσίδα «Σαβοϊδάκης» διατηρεί 18 συνολικά καταστήματα σε επτά περιοχές της Κρήτης και ένα στη Ρόδο, ενώ μετρά περίπου μισό αιώνα λειτουργίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του συνδικάτου

«Όλο το προηγούμενο διάστημα το Συνδικάτο μας ανέπτυξε μία πλούσια δράση στον κλάδο, για την ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως αυτή του «Σαβοϊδάκη».

Πιο συγκεκριμένα το Συνδικάτο, με την εκλεγμένη στο ΔΣ του συνδικάτου και εργαζόμενη στην επιχείρηση Καμίτση Μαρία, ανέδειξε τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην επιχείρηση όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν με χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς να πληρώνονται στην ώρα τους, τους χρωστάει άδειες χρόνων, τις καθυστερήσεις πληρωμής των επιδομάτων αδείας, με εντατικοποίηση της εργασίας, σε καθεστώς τρομοκρατίας, όπου πολλοί εξωθούνται στην παραίτηση γιατί δεν αντέχουν κτλ.

Αυτή η δράση του συνδικάτου εξόργισε την Εταιρία. Αμέσως μετά την επίδοση στην Εταιρία της συνδικαλιστικής ιδιότητας της συναδέλφισσας, η εταιρία ξεκίνησε τις απειλές και την προσπάθεια τρομοκράτησης της και των υπόλοιπων συναδέλφων της.

Αφού είδε πως όλα αυτά δεν έπιασαν τόπο, προχωράει σε μία τρομοκρατική, παράνομη, εκδικητική και καταχρηστική απόλυση της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 4 =