αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜεγάλη αύξηση στις πωλήσεις της Prada- Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί

Μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις της Prada- Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί

Άλμα σημείωσαν οι πωλήσεις της Prada, καθώς ο ιταλικός οίκος μόδας ωφελήθηκε από την ισχυρή ζήτηση για δερμάτινα παπούτσια, ιδίως στην περιοχή της Ευρώπης.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν στα 4,2 δισ. δολάρια το 12μηνο του 2022, σημειώνοντας άνοδο κατά 21% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά και υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών (4,01 δισ. δολάρια).

Αποτέλεσμα ήταν τα κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) να ενισχυθούν κατά τουλάχιστον 2/3 σε σχέση με το 2021.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο δ’ τρίμηνο η Prada ήταν το πιο «καυτό» όνομα στον δείκτη Lyst, ο οποίος ανιχνεύει και καταγράφει τις αναζητήσεις των καταναλωτών. Η Miu Miu, η οποία επίσης ανήκει στον ίδιο όμιλο, ακολούθησε στην 4η θέση.

Όσον αφορά τα δερμάτινα παπούτσια, των οποίων οι τιμές αγγίζουν τα 900 ευρώ ανά ζευγάρι, ήταν το πλέον δημοφιλές προϊόν κατά την επίμαχη χρονική περίοδο.

Ο ιταλικός οίκος μόδας προσφάτως ανακοίνωσε μια σειρά διοικητικών αλλαγών, με τη Μιούτσια Πράντα, εγγονή του ιδρυτή, και τον Πατρίτσιο Μπερτέλι να παραιτούνται από τη θέση των συνεπικεφαλής. Χρέη νέου διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο Αντρέα Γκουέρα. Πράντα και Μπερτέλι, βέβαια, εξακολουθούν να εμπλέκονται στη διοίκηση του ομίλου, ενεργώντας ως εκτελεστικά στελέχη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 14 =