αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜανώλης Σφακιανάκης: Γονείς μην εφησυχάζετε. Έρχεται το νέο Fortnite

Μανώλης Σφακιανάκης: Γονείς μην εφησυχάζετε. Έρχεται το νέο Fortnite

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε για τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο το Fortnite ολοκλήρωσε την σεζόν του. Με έναν κομήτη να πέφτει στο νησί του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού.

Η νέα σεζόν είναι όμως προ των πυλών. Και σύμφωνα με τον Μανώλη Σφακιανάκη τα πράγματα… είναι σοβαρά. «Γονείς, μην εφησυχάζετε, έρχεται καινούργιο διαδικτυακό παιχνίδι» είπε ο πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο protothema.gr ο Μανώλης Σφακιανάκης, η εταιρεία Epic Games επικοινωνιακά έκλεισε έξυπνα τον έναν κόσμο του παιχνιδιού προκειμένου να λανσάρει πιο έξυπνα το νέο παιχνίδι της.

«Η εταιρεία που δημιούργησε το διαδικτυακό παιχνίδι Fortnite, κατά την κρίση μου, ‘έριξε’ το παιχνίδι επικοινωνιακά. Στη συνέχεια η ίδια εταιρεία, ετοιμάζει ένα άλλο παιχνίδι το οποίο σε λίγες μέρες θα βγει στην επιφάνεια» είπε.

Ο κ. Σφακιανάκης υπογράμμισε ότι όσο το παιχνίδι ήταν online, το ινστιτούτο είχε δεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες τηλεφωνήματα παραπόνων από γονείς οι οποίοι δεν ήξεραν πως να αντιμετωπίσουν τον εθισμό που είχε δημιουργήσει το παιχνίδι στα παιδιά τους. Επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα της επαγρυπνήσεις των γονέων για τους χιλιάδες παιδόφιλους που μπορούν και μιλούν μέσω του chat του παιχνιδιού στα παιδιά.

«Εδώ θέλω να προσθέσω πως όσο καιρό ήταν το παιχνίδι σε δράση, εκατοντάδες χιλιάδες μανάδες από όλο τον κόσμο έκαναν παράπονα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες παιδόφιλοι ήταν χαρούμενοι. Μάλιστα βγήκαν εταιρείες και είπαν ότι οι παιδόφιλοι βρίσκουν τα θύματα τους μέσα από το chat του παιχνιδιού. Δηλαδή το chat είναι η κερκόπορτα του εγκλήματος και ειδικά της παιδοφιλίας και της κακοποίησης των μικρών παιδιών» είπε.

Τέλος ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας ανέφερε ότι αναμένει με αγωνία να δουν την πλατφόρμα του νέου παιχνιδιού της εταιρείας ώστε να έχει γνώση σχετικά με την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + three =