αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜανώλης Δερμιτζάκης: Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει το lockdown

Μανώλης Δερμιτζάκης: Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει το lockdown

Ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων της πανδημίας στη χώρα, αλλά και ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων, ανησυχεί τόσο την κυβέρνηση που λαμβάνει συνεχώς νέα μέτρα, όσο και τους ειδικούς.


Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Γενεύης, σημείωσε ότι δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει το lockdown που βρίσκεται η χώρα.

«Από τις τρεις εβδομάδες που έχει ανακοινωθεί το lockdown, τις πρώτες δύο δεν θα έχουμε σοβαρές μειώσεις, διότι ακόμα συζητάμε για τα μέτρα που ίσχυαν πριν από μέρες. Θα δούμε ίσως κάποια συγκράτηση. Το αποτέλεσμα του lockdown θα φανεί την τελευταία από τις τρεις εβδομάδες».

Ο καθηγητής επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε τον αριθμό των κρουσμάτων με εκείνον των θανάτων ή των διασωληνωμένων, καθώς «οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις έρχονται μετά τα κρούσματα». Οι θάνατοι που βλέπουμε τώρα είναι από μολύνσεις που έγιναν περίπου ένα μήνα πριν.

«Αυτό μπορεί να αυξάνεται ενώ μειώνονται τα κρούσματα για μια μικρή περίοδο».

>> Δείτε ακόμα: Σπάνιο τηλεοπτικό debate Χαράλαμπου Γώγου- Γιάννη Ιωαννίδη για τον κορονοιό και το lockdown (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες δεν θα δούμε μια δραματική μείωση των κρουσμάτων αλλά μια σταθεροποίηση. «Τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αύξηση στους θανάτους, γιατί ακόμη δεν έχουν πιάσει τα μέτρα που βάλαμε το Σάββατο. Επειδή το lockdown θα είναι σύντομο, δεν θα δούμε τα αποτελέσματά του στη διάρκειά του, θα τα δούμε δύο εβδομάδες μετά. Αν κάνουμε τρεις εβδομάδες lockdown, μετά από πέντε εβδομάδες μπορεί να είμαστε κάτω από 500 κρούσματα».

Ο καθηγητής σημείωσε πως θα ήταν σκόπιμο «να δούμε επί δύο εβδομάδες μειώσεις των κρουσμάτων, να σταθεροποιήσουμε το μοντέλο της μείωσης και να ανοίξουμε γύρω στην τέταρτη εβδομάδα».

Σχετικά με το εμβόλιο, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μετά τα Χριστούγεννα.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 17 =