αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μαθαίνω από τα λάθη μου;»: 4+1 ερωτήσεις που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι στον εαυτό τους κάθε πρωί

«Μαθαίνω από τα λάθη μου;»: 4+1 ερωτήσεις που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι στον εαυτό τους κάθε πρωί

Είναι λίγο- πολύ γνωστό ότι ο Steve Jobs έκανε στον εαυτό του μια ερώτηση κάθε πρωί: «Αν αυτή ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής μου, θα έκανα αυτό το οποίο προετοιμάζομαι να κάνω;». Κάπως έτσι, ο εμβληματικός ιδρυτής της Apple κατάφερνε να εστιάζει στα σημαντικά πράγματα και να λαμβάνει όσο το δυνατόν καλύτερες αποφάσεις στην ζωή του.

Οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι δεν κάνουν τα πράγματα «αυτοματοποιημένα». Εξετάζουν μια προς μια τις κινήσεις που έχουν να κάνουν στο πρόγραμμα τους, πειραματίζονται, βελτιώνονται, αμφισβητούν ακόμα και τον εαυτό τους. Και κάνουν ερωτήσεις στον εαυτό τους. Πέντε τέτοιες παρουσιάζει το αμερικανικό Success.com.

1# Είμαι στη σωστή θέση εργασίας; Αν δεν έχεις πάθος για την δουλειά σου, δεν θα αντέξεις να ξεπεράσεις τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν. Αν δεν έχεις βρει την σωστή θέση για εσένα, μη σταματάς να ψάχνεις.

2# Μαθαίνω από τα λάθη μου; Οι περισσότερες ιστορίες επιτυχίας, περιλαμβάνουν αποτυχίες μέσα τους. Φρόντισε να μάθεις από τα λάθη σου, και να μην κάνεις το ίδιο λάθος δύο φορές.

3# Διευρύνω συνεχώς τα όρια μου; Είναι σωστοί αυτοί που λένε ότι η επιτυχία βρίσκεται έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Πάρε τολμηρές αποφάσεις και διεύρυνε τα όρια σου. Πέρα από τα συνηθησμένα που ίσως κάνουν άλλοι άνθρωποι στο πεδίο σου.

4# Ποιο είναι το game plan μου; Το πλάνο παίζει ρόλο. Φτιάξε έναν «χάρτη» που θα σε οδηγήσει στον μεγάλο στόχο σου. Αν δεν τον έχεις φτιάξει ήδη. Φυσικά στην πορεία θα γίνουν και τροποποιήσεις.

5# Πιστεύω ακόμα ότι μπορώ να το κάνω αυτό; Ναι, τα skills και η τεχνογνωσία παίζουν ρόλο για το αν θα φτάσεις στην επιτυχία. Αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις πρώτα από όλα, είναι να πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + ten =