αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜαζικές αποχωρήσεις: Πήραν «πακέτο» ως 180.000 ευρώ και αποχώρησαν 620 υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας

Μαζικές αποχωρήσεις: Πήραν «πακέτο» ως 180.000 ευρώ και αποχώρησαν 620 υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας

ξακόσια είκοσι άτομα, υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας, έσπευσαν να πάρουν τα «πακέτο» του προγράμματος εθελούσιας εξόδου. Ο στόχος ήταν να αποχωρήσουν 500 άτομα, αριθμός που υπερκαλύφθηκε.

Εξάλλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε σταλεί το μήνυμα πως τα πακέτα με τα bonus και τα έξτρα (όπως είναι η διατήρηση του χαμηλού επιτοκίου στα δάνεια που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι, ή ιατροφαρμακευτικές καλύψεις) θα υποστούν σημαντικές μειώσεις από τον ερχόμενο Μάρτιο και από το καλοκαίρι θα κοπούν.

Το ανώτατο ποσό αποζημίωσης (ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας και τη θέση) έφτανε στις 180.000 ευρώ ή στις 157.000 ευρώ, μετά τους φόρους, όπως αναφέρει το Mononews.gr.

Τα τελευταία χρόνια από την Εθνική Τράπεζα έχουν αποχωρήσει  περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι κάνοντας χρήση των προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου.

Η άλλη τράπεζα που θα «τρέξει» πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Τράπεζα Πειραιώς θα πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2021 σχεδόν 5.000 άτομα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − eight =