αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜαζικές απολύσεις στη Xiaomi. Τέλος και 3 μεγάλα στελέχη

Μαζικές απολύσεις στη Xiaomi. Τέλος και 3 μεγάλα στελέχη

Ξεκίνησε τις απολύσεις του 10% του εργατικού δυναμικού της η κινεζική εταιρεία κατασκευής έξυπνων τηλεφώνων Xiaomi, ακόμη ένας τεχνολογικός γίγαντας που μειώνει τα κόστη καθώς ο παγκόσμιος πληθωρισμός «δαγκώνει» και παράλληλα η Κίνα μάχεται με την αύξηση κρουσμάτων Covid-19.

Η Xiaomi, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στην Κίνα και τρίτος μεγαλύτερος παγκοσμίως, πίσω από τις Apple και Samsung, περικόπτει τις θέσεις σε πολλά τμήματά της, συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδας των smartphones, μετά από τρία συνεχόμενα τρίμηνα πτώσης εσόδων και κερδών.

Τρία κορυφαία στελέχη θα παραιτηθούν επίσης, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Wang Xiang, βετεράνος της Qualcomm, σύμφωνα με σημείωμα που έστειλε ο συνιδρυτής της εταιρείας Lei Jun και επικαλούνται οι Financial Times.

«Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου για την Xiaomi θα μπορούσαν να είναι χειρότερα από τα αναμενόμενα», είπε ο Li Chengdong, ιδρυτής της Dolphin, εταιρείας συμβούλων με έδρα το Πεκίνο, προσθέτοντας ότι ο όμιλος θα απέλυε τόσο «μεγάλο» αριθμό εργαζομένων μόνο εφόσον υπήρχε επείγουσα ανάγκη «ελέγχου του κόστους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =