αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία startup φτιάχνει ανθρωποειδές ρομπότ για να κάνει τις δουλειές που… δεν μας αρέσει να κάνουμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία startup φτιάχνει ανθρωποειδές ρομπότ για να κάνει τις δουλειές που… δεν μας αρέσει να κάνουμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Η startup ρομποτικής Apptronik με έδρα το Όστιν του Τέξας οραματίζεται ένα μέλλον όπου τα ρομπότ γενικής χρήσης θα αναλαμβάνουν «βαρετές, βρώμικες και επικίνδυνες» δουλειές, ώστε να μην χρειάζεται να το κάνουν οι άνθρωποι.

Όπως μεταδίδει το CNN, την περασμένη Τετάρτη η Apptronik παρουσίασε το σχέδιο για το τελευταίο ανθρωποειδές ρομπότ της, που ονομάζεται Apollo. Είναι περίπου στην ίδια κλίμακα με έναν άνθρωπο, έχοντας ύψος 1,70 και βάρος 72,6 κιλά.

Το Apollo μπορεί να σηκώσει 25 κιλά και έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να παράγεται μαζικά και να εργάζεται με ασφάλεια δίπλα στον άνθρωπο. Χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό, αντί για υδραυλικά που δεν θεωρούνται το ίδιο ασφαλή, και διαθέτει μπαταρία τεσσάρων ωρών που μπορεί να αλλαχθεί, ώστε το ρομπότ να λειτουργεί για μια ημέρα εργασίας 22 ωρών.

Διαθέτει ψηφιακό πάνελ στο στήθος του που παρέχει σαφή στοιχεία σχετικά με την εναπομένουσα διάρκεια της μπαταρίας, την τρέχουσα εργασία που έχει αναλάβει, πότε θα τελειώσει και τι θα κάνει στη συνέχεια.

Ο αρχικός στόχος για το Apollo είναι να το βάλουν να εργαστεί στα logistics, αναλαμβάνοντας σωματικά απαιτητικούς ρόλους μέσα σε αποθήκες που αντιμετωπίζουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού, για να βελτιωθεί η αλυσίδα εφοδιασμού. Όμως η ομάδα της Apptronik έχει και ένα μακροπρόθεσμο όραμα για το Apollo:

«Στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε ευέλικτα ρομπότ που θα κάνουν όλα αυτά που δεν θέλουμε να κάνουμε για να μας βοηθήσουν εδώ στη Γη, και τελικά μια μέρα να εξερευνήσουμε το φεγγάρι, τον Άρη και ακόμα πιο πέρα», δήλωσε ο Jeff Cardenas, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Apptronik.

Το Apollo θα είναι φθηνότερο από ένα μέσο αυτοκίνητο. Τα παραδοσιακά ρομπότ βασίζονται σε εξαρτήματα υψηλής ακρίβειας, αλλά η εισαγωγή καμερών και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης έχουν επιτρέψει την ανάπτυξη πιο προσιτών ρομπότ.

Φέτος, η Apptronik επικεντρώνεται στην εξασφάλιση πελατών και κατασκευαστών που ενδιαφέρονται για το πώς το Apollo θα μπορούσε να βελτιώσει τα logistics τους. Στόχος της εταιρείας είναι το ρομπότ να βρίσκεται σε πλήρη εμπορική παραγωγή μέχρι το τέλος του 2024.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =