αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία startup φέρνει νέα μάρκα αυτοκινήτου στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Μία startup φέρνει νέα μάρκα αυτοκινήτου στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Διευρύνεται η λίστα των αυτοκινητoβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του carandmotor, στη χώρα μας εισήλθε η κινεζική start-up εταιρεία Leapmotor που παράγει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και η αξία της υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα αποτελεί μόλις τη δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα όπου εισάγονται τα μοντέλα της Leapmotor. Το ντεμπούτο της εταιρείας με έδρα τη Χανγκτσόου στη Γηραιά Ήπειρο έγινε στη Γαλλία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως και στη Γαλλία, έτσι και στην Ελλάδα η είσοδος της Leapmotor έχει γίνει με το αυτοκίνητο πόλης T03, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει ένα αυτοκίνητο που πήρε πριν από λίγες ημέρες πινακίδες και κυκλοφορεί στους δρόμους της χώρας μας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του carandmotor, το αυτοκίνητο μπορεί να παραγγελθεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, και η παράδοση γίνεται σε τρεις μήνες.

Ποιο είναι το Leapmotor T03

Με μήκος 3,62 μέτρα, το Τ03 χαρακτηρίζεται για την ικανότητά του να ελίσσεται με ευκολία εντός του αστικού ιστού, ενώ ενσωματώνει μία μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 41,3 kWh που εξασφαλίζει έως και 280 χλμ. αυτονομίας σε κύκλο WLTP και τροφοδοτεί έναν κινητήρα απόδοσης 109 ίππων και 158 Nm.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό του μοντέλου, αυτός κρίνεται κάτι περισσότερο από επαρκής, μιας και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σύστημα κλιματισμού, ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών, κεντρική οθόνη αφής 10,1 ιντσών, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), αισθητήρες παρκαρίσματος (εμπρός/πίσω), σύστημα ημι-αυτόνομου παρκαρίσματος, Adaptive Cruise Control, σύστημα παρακολούθησης της κόπωσης του οδηγού, αλλά και σύστημα ειδοποίησης για παρέκκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, διαθέτει τρία προγράμματα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, την ίδια ώρα που για τη φόρτιση της μπαταρίας από το 30 στο 80% απαιτούνται 36 λεπτά, όπως ανακοινώνει η εταιρεία.

https://www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/horizontal_rectangle/public/2023-01/LeapMotor%20T03.jpeg.jpg?itok=sAWK6jMi

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =