αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία startup ετοιμάζει δορυφόρο… Big Brother- Θα κάνει zoom και θα βλέπει μέχρι και πρόσωπα

Μία startup ετοιμάζει δορυφόρο… Big Brother- Θα κάνει zoom και θα βλέπει μέχρι και πρόσωπα

Η νεοφυής αμερικανική εταιρεία Albedo έκανε γνωστό ότι κατασκευάζει ένα δορυφόρο που θα εκτοξεύσει το 2025 που θα καταγράφει κοντινές εικόνες στην επιφάνεια της Γης. Οι κάμερες του δορυφόρου θα είναι τόσο προηγμένες ώστε να μπορούν να κάνουν ζουμ σε πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων ή ακόμη και σε πρόσωπα ανθρώπων από το Διάστημα.

Αν και η Albedo υποστηρίζει ότι ο δορυφόρος δεν θα έχει λογισμικό αναγνώρισης προσώπου δεν διευκρινίζει αν θα απεικονίζονται πρόσωπα στις εικόνες του δορυφόρου ανεξάρτητα αν θα δίνονται πληροφορίες για αυτά σε πρώτο επίπεδο αυτόματα από το σύστημα της εταιρείας.

Όπως έγινε γνωστό η Albedo υπέγραψε δύο χωριστές συμφωνίες με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών και Διαστημικών Πληροφοριών για να βοηθήσει την κυβέρνηση να παρακολουθεί πιθανές απειλές για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η εταιρεία έχει ήδη συγκεντρώσει συνολική χρηματοδότηση 83 εκατ. δολαρίων για να στείλει στο Διάστημα τον Very Low Earth Orbit (VLEO). Ο συνιδρυτής της Albedo, Τόφερ Χαντάτ, είπε ότι στόχος είναι η δημιουργίας ενός στόλου που θα αποτελείται από 24 τέτοιους δορυφόρους.

Υπάρχουν όμως και ενστάσεις στην εξέλιξη αυτή. «Αυτή είναι μια γιγάντια κάμερα στον ουρανό που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση ανά πάσα στιγμή εν αγνοία μας», δήλωσε στους New York Times η Τζένιφερ Λιντς, γενική σύμβουλος του Electronic Frontier Foundation. «Σίγουρα θα πρέπει να ανησυχούμε. Μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε ένα είδος κόσμου που παρακολουθεί ο Big-Brother» λέει ο Τζόναθαν Σ. Μακ Ντάουελ Jonathan C. McDowell, αστροφυσικός του Χάρβαρντ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =