αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία coach εξηγεί: 6 ψυχολογικά τρικ για να διαχειριστείς μια δύσκολη συζήτηση

Μία coach εξηγεί: 6 ψυχολογικά τρικ για να διαχειριστείς μια δύσκολη συζήτηση

Όλοι έχει τύχει να αποφύγουμε μία δύσκολη συζήτηση. «Συνήθως μας ενοχλεί να κάνουμε μια συζήτηση που μπορεί να αποκαλύψει τις ανασφάλειες μας, την έλλειψη ικανότητας επικοινωνίας και ακόμη και το ότι η κοινωνική εικόνα που δημιουργούμε όλοι μας μπορεί να “πέσει”, αποκαλύπτοντας την αληθινή μας ύπαρξη», εξηγεί η Inma Brea, ειδική coach στην ανθρώπινη συμπεριφορά και μέντορας για στελέχη και ηγέτες. Ωστόσο, με το να μην αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζητήματα διατρέχουμε τον κίνδυνο ότι κάτι δεν θα λυθεί και θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερο το πρόβλημα.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 6 ψυχολογικά τρικ για να διαχειριστείς μια δύσκολη συζήτηση.

Κάνε αυτή τη συζήτηση… με τον εαυτό σας

«Πρώτον, πρέπει να κάνετε αυτή τη συζήτηση με τον εαυτό σας. Ξεκαθαρίστε τις ιδέες σας και εμβαθύνετε σε αυτές» λέει η coach. Το να είστε σαφείς σχετικά με την κατάσταση από την οποία ξεκινάτε, ποια θέματα θέλετε να αντιμετωπίσετε, πώς και γιατί, αποτελεί το σημαντικότερο σημείο έναρξης.

Κάντε στον εαυτό σας 3 ερωτήσεις

«Κάντε επίσης στον εαυτό σας ερωτήσεις σχετικά με το θέμα, όπως «τι θέλω», «τι ευθύνη έχω σε αυτήν την κατάσταση». και «ποια είναι η θέση μου»». Θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τη θέση σας και να αναπτύξετε ισχυρά επιχειρήματα σχετικά με αυτήν.

Σημειώστε τα όρια

“Ρωτήστε τον εαυτό σας επίσης τι είστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψετε και τι δεν είστε. Εάν είστε ξεκάθαροι σχετικά με αυτό, θα είναι πιο εύκολο.” Η δημιουργία μιας λίστας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη από αυτή την άποψη.

Ακούστε τον άλλον

“Ξεκινήστε τη συζήτηση με μια ευέλικτη στάση, φυσικά. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε τον άλλον ακόμα κι αν δεν μας αρέσει αυτό που έχει να πει ή δεν συμφωνούμε. Με άλλα λόγια, είμαι εδώ για να ακούσω και να καταλάβω, αλλά και να κάνω τον εαυτό μου να ακούσει και να καταλάβει. Η προσέγγιση μιας δύσκολης συζήτησης από την άποψη της νίκης ή της ήττας δεν βοηθά ποτέ”.

Nα είστε αντικειμενικοί

“Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικοί, ακόμα κι αν η συζήτηση έχει έντονο συναισθηματικό περιεχόμενο. Το να παρασυρόμαστε από συναισθήματα μπορεί να θολώσει τη λογική μας και να κάνει τα πράγματα χειρότερα ή να μας αποτρέψει από το να καταλήξουμε σε μια λύση της σύγκρουσης.”

Διαλέξτε καλά τις λέξεις

«Οι λέξεις είναι δοχεία με πολύτιμες πληροφορίες και έχουν αντίκτυπο στους ανθρώπους, επομένως είναι σημαντικό να τις επιλέγετε σωστά, να είστε συγκεκριμένοι και να αποφεύγετε την ασάφεια», τονίζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις 1 ώρα από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από τον Πόρο με το laptop σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + eighteen =