αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία CEO που ξεκίνησε από το μηδέν και έγινε εκατομμυριούχα εξηγεί: Αυτή η συμβουλή που μου έλεγαν ως παιδί, έκανε την διαφορά

Μία CEO που ξεκίνησε από το μηδέν και έγινε εκατομμυριούχα εξηγεί: Αυτή η συμβουλή που μου έλεγαν ως παιδί, έκανε την διαφορά

Η Emma Grede δεν μεγάλωσε κοντά σε ιδρυτές τεχνολογίας της Silicon Valley ή επενδυτές του Μανχάταν.

Μεγαλωμένη από μια ανύπαντρη μητέρα στο Ανατολικό Λονδίνο, η Grede δεν ήξερε «κάποιον που είχε τη δική του επιχείρηση», είπε πρόσφατα στον Jay Shetty, έναν πρώην μοναχό που έγινε life coach και συγγραφέας, στο podcast του «On Purpose».

Σήμερα, η Grede είναι η CEO και συνιδρυτρια της εταιρείας ένδυσης Good American, και ιδρυτικό μέλος και επικεφαλής προϊόντων της μάρκας ειδών ένδυσης SKIMS. Έχει χτίσει καλές σχέσεις στην πορεία: Οι επιχειρηματικοί της συνεργάτες για αυτές τις εταιρείες είναι η Khloé Kardashian και η Kim Kardashian, αντίστοιχα.

Αλλά πιστώνει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της στις συμβουλές που της έδωσε η μητέρα της όταν ήταν μικρή.

«Πραγματικά εκτιμώ τον εαυτό μου και πραγματικά εκτιμώ τους στόχους μου και δεν νομίζω ότι [η επιτυχία] είναι πολύ πιο περίπλοκη από αυτό», δήλωσε στο podcast η Grede, που έχει σήμερα μία καθαρή περιουσία 320 εκατομμυρίων δολαρίων. «Μου το έμαθε η μαμά μου, η οποία έμοιαζε πολύ με το «Άκου, Έμμα. Δεν είσαι καλύτερη από κανέναν άλλον, αλλά ούτε και κανένας είναι καλύτερος από εσένα».

Αυτό έμαθε στην ίδια ότι μπορούσε να μάθει μαζί με τους συναδέλφους της σε οποιαδήποτε δουλειά και στη συνέχεια να μεταφέρει αυτή τη γνώση όταν έρθει η ώρα για μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα, είπε.

Οι ηγέτες χρειάζονται αυτοπεποίθηση αλλά και ταπεινότητα, λένε οι ειδικοί

Είτε το ήξερε είτε όχι, η μητέρα της Grede δίδασκε στην κόρη της ένα σημαντικό μάθημα ηγεσίας, σύμφωνα με τον οργανωτικό ψυχολόγο του Wharton, Adam Grant.

«Η αυτοπεποίθηση χωρίς ταπεινοφροσύνη γεννά τυφλή αλαζονεία και η ταπεινοφροσύνη χωρίς αυτοπεποίθηση προκαλεί εξουθενωτική αμφιβολία», έγραψε ο Grant σε μια ανάρτηση του Wharton το 2022, αναφερόμενος στην έρευνα που έκανε για ένα από τα βιβλία του. «Η ταπεινότητα με αυτοπεποίθηση είναι να είσαι αρκετά σίγουρος για την πείρα και τις δυνάμεις σου για να παραδεχτείς την άγνοια και τις αδυναμίες σου», λέει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − two =