αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία CEO εξηγεί: Ποια πράγματα δεν πρέπει να αποκαλύπτετε ποτέ στο γραφείο

Μία CEO εξηγεί: Ποια πράγματα δεν πρέπει να αποκαλύπτετε ποτέ στο γραφείο

Δεν είναι εύκολο να χτίσεις σχέσεις στον εργασιακό χώρο. Ναι, πρέπει να μοιράζεσαι προσωπικές πληροφορίες για να έρθεις πιο κοντά με τους άλλους. Αλλά αν περάσεις το όριο… μπορεί να καείς.

Η Karen Lynch, CEO της CVS Health, έχει μια συμβουλή για όσους ψάχνουν ακριβώς τη σωστή ισορροπία: Μοιραστείτε πράγματα που σας βοηθούν άμεσα να λύσετε ένα πρόβλημα ή να συνδεθείτε με κάποιον άλλο. Αλλά αν αυτό που σκέφτεστε να πείτε δεν πληροί κάποιο από τα δύο αυτά κριτήρια, καλύτερα κρατήστε το στόμα σας κλειστό.

«Υπάρχουν πράγματα για τα οποία μπορεί να μιλήσεις και τα οποία θα κάνουν τη διαφορά. Αλλά η διαχωριστική γραμμή είναι λεπτή», λέει η μάνατζερ στο CNBC.

Η ίδια ακολούθησε τη συμβουλή της παλαιότερα στην καριέρα της, όταν ήταν πρόεδρος της Aetna. Την εποχή εκείνη, είχε καλέσει τους υπαλλήλους της να παίρνουν την ψυχική τους υγεία περισσότερο στα σοβαρά. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με όλο το προσωπικό της εταιρείας, χωρίς να το έχει σχεδιάσει, μοιράστηκε μαζί τους κάτι που δεν είχε πει ποτέ σε συναδέλφους της έως τότε: Όταν η ίδια ήταν 12 ετών, η μητέρα της είχε αυτοκτονήσει.

Η εμπειρία αυτή άλλαξε δραματικά την παιδική της ηλικία και επηρέασε τον μετέπειτα χαρακτήρα της. Ένιωθε ντροπή και άγχος για αυτό και έτσι για μεγάλο μέρος της επαγγελματικής ζωής της ασχολούνταν αποκλειστικά με τη δουλειά της.

Όμως εκείνη τη μέρα, με 50.000 άτομα να την ακούνε, η Lynch συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να βοηθήσει τους συναδέλφους της να καταλάβουν γιατί έπαιρνε τα θέματα της ψυχικής υγείας τόσο σοβαρά.

Μετά την συνάντηση, μία υπάλληλος την προσέγγισε. Είχε πρόσφατα χάσει τον γιο της από αυτοκτονία και δεν ήθελε να το πει στον κόσμο. «Εσύ το έκανες να είναι εντάξει και τώρα νιώθω πολύ καλύτερα που το συζητάω, γιατί ίσως η δική μου ιστορία να βοηθήσει κάποια άλλη μητέρα», της είπε.

Η Lynch συστήνει στους εργαζόμενους να μην αποκαλύπτουν υπερβολικά προσωπικές ή ευαίσθητες πληροφορίες όταν μιλούν στο γραφείο. «Δεν θα πρέπει να πείτε ότι καβγαδίσατε με τον άνδρα σας το προηγούμενο βράδυ», λέει.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να είναι κανείς διακριτικός όταν μιλά για προσωπικά στο γραφείο, να ακούει προσεκτικά και να θέτει υγιή όρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − nine =