αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία CEO εξηγεί: Μπορώ να καταλάβω αν κάποιος θα φτάσει στην επιτυχία στη ζωή του, από αυτά τα 3 χαρακτηριστικά

Μία CEO εξηγεί: Μπορώ να καταλάβω αν κάποιος θα φτάσει στην επιτυχία στη ζωή του, από αυτά τα 3 χαρακτηριστικά

Η επιτυχία ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα. Αλλά πως μπορείς να φτάσεις σε μεγάλα επιτεύγματα; Η Cristina Muise είναι διευθύνουσα σύμβουλος σε ιδιωτική εταιρεία και κάτοχος MBA και διδακτορικού. Έχει διατελέσει καθηγήτρια πανεπιστημίου και μοιράστηκε τις γνώσεις που συνέλεξε όλα αυτά τα χρόνια για το πως καταλαβαίνει αν κάποιος θα γίνει πετυχημένος.

«Όταν ήμουν καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο, μπορούσα να καταλάβω αμέσως πότε ένας φοιτητής επρόκειτο να πετύχει στη ζωή του», είπε. «Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που προσλαμβάνω. Μπορώ να δουλέψω μαζί τους μέσα σε μια εβδομάδα και ξέρω αν θα είναι επιτυχημένοι ή όχι».

@cristina.noh

How i can spot people most likely to succeed. #success #successmindset #wealthmindset #positiveoutlook #motivation #growthmindset #selfimprovement @In Your Face Skincare @the pHix @Anastasia Beverly Hills @Too Faced @GXVE by Gwen Stefani @Haus Labs by Lady Gaga @Lancôme @DIBSBEAUTY @makeupbymario

♬ original sound – Cristina with no H

Καταλαβαίνει αν κάποιος θα φτάσει στην επιτυχία, από το αν διαθέτει 3 χαρακτηριστικά.

Περιέργεια

«Όλοι έχουν τρία χαρακτηριστικά που τους ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους», είπε, σημειώνοντας ότι η περιέργεια είναι το πρώτο χαρακτηριστικό ενός επιτυχημένου ανθρώπου.

«Καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει ποτέ μόνο μία πλευρά για ένα ζήτημα και κάνουν διαρκώς ερωτήσεις. Πρέπει να μάθουν περισσότερα και πρέπει να μάθουν και το γιατί. Ένα άτομο που αναζητά το το βρίσκεται από πίσω και αναγνωρίζει ότι δεν κατέχει τις απαντήσεις σε κάθε ερώτηση βαδίζει στο μονοπάτι της επιτυχίας, καθώς επιδεικνύει ταπεινότητα και διανοητική αναζήτηση για να κατανοήσει πώς λειτουργεί ο κόσμος».

Ανθεκτικότητα

Το δεύτερο χαρακτηριστικό που προσδιόρισε ως μέτρο της επιτυχίας είναι το επίπεδο ανθεκτικότητας ενός ατόμου. Εξήγησε ότι ένα άτομο που είναι ανθεκτικό αντιδρά με ψυχραιμία στην κριτική, αποδεχόμενο την ανάγκη να είναι ευέλικτο και να αλλάξει τη στάση του ή τη συμπεριφορά του στον εργασιακό χώρο, αν κάτι δεν του βγαίνει σε καλό, γίνεται ένα επιτυχημένο άτομο καθώς μπορεί να διαχειριστεί τον αμυντικό του μηχανισμό.

«Δεν είναι ότι δεν αμύνονται ή δεν βάζουν όρια, αλλά αντέχουν στην πίεση και τις απαιτήσεις. Όταν λαμβάνουν κριτική ή ανατροφοδότηση, μπορούν πραγματικά να τη διαχειριστούν με ψυχραιμία και σύνεση».

Συμβούλευσε τους ανθρώπους να σκέφτονται το τι καλό μπορεί να βγει από μια αρνητική η πιεστική κατάσταση. Τρόπος που είναι πολύ καλός τρόπος για να επαναπροσδιορίσετε τις δύσκολες καταστάσεις και να τις μετατρέψερ σε σημεία ανάπτυξης και εμπειρίες μάθησης.

«Μπορείτε να κάθεστε εκεί και να μεμψιμειρείτε ή να σκέφτεστε διαρκώς το πόσο στραβά μπορεί να πάνε όλα, αλλά αυτή δεν είναι η νοοτροπία που θέλετε για τον επιτυχημένο εαυτό σας», δήλωσε η Muise.

«Καταλήγετε έτσι να χτίζετε πάνω στην αρνητικότητα, αντί να εκπέμπετε κάτι θετικότητα προς το σύμπαν», κατέληξε.

Παρουσία

Οι άνθρωποι που προοδεύουν στον κόσμο είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά τους. «Δεν ψάχνουν για τις μέρες που θα δουλεύουν μόνο από το σπίτι- δεν αναζητούν διαρκώς τρόπο να γλιτώσουν δουλειά», είπε.

«Καταλαβαίνουν ότι οι ευκαιρίες έρχονται σε αυτούς που είναι πιο κοντά στις εξελίξεις και τα ζητήματα».

Εξήγησε ότι αυτοί είναι οι άνθρωποι που θέλουν να βρίσκονται στο γραφείο ή στον χώρο εργασίας, ώστε να καταλαβαίνουν πώς λειτουργούν οι καταστάσεις και να μπορούν να μάθουν από τα όσα προκύπτουν εκεί.

«Αυτοί είναι οι άνθρωποι που τραβούν την προσοχή των CEO, γιατί είναι εκείνοι που αξίζουν τον κόπο. Θέλεις να ξοδεύεις τον χρόνο σου σε ανθρώπους που θα μάθουν, θα αρπάξουν την ευκαιρία και θα το κυνηγήσουν», είπε, θίγοντας τα οφέλη της καθοδήγησης από τους ανωτέρους ως οδού για τη μετάδοση γνώσεων.

«Οι ευκαιρίες είναι γραφτό να έρχονται και να φεύγουν. Δεν μένουν εκεί περιμένοντας να τις αρπάξει κάποιος», είπε η CEO.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + two =