αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜία 34χρονη εργαζόμενη της Google εξηγεί: Έμενα με τους γονείς μου μέχρι τώρα- Γιατί ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής μου

Μία 34χρονη εργαζόμενη της Google εξηγεί: Έμενα με τους γονείς μου μέχρι τώρα- Γιατί ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής μου

«Το 2012 αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο και έπιασα δουλειά στη Google. Μεγάλωσα στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, η οποία κατατάσσεται σταθερά ως ένα από τα πιο ακριβά μέρη στις ΗΠΑ, και οι Ασιάτες γονείς μου πάντα έλεγαν ότι η ενοικίαση ήταν σπατάλη χρημάτων.

Αφού λοιπόν τελείωσα τις σπουδές, μου φάνηκε λογικό να μείνω στο σπίτι των γονιών μου, μέχρι να σταθώ στα πόδια μου». Έτσι ξεκινά το άρθρο της στο CNBC η Claudia Chee.

Και συμπληρώνει: «Κατέληξα να μείνω στο σπίτι για 12 χρόνια. Όταν έφυγα τον περασμένο Δεκέμβριο, είχα αποταμιεύσει 400.000 $ και είχα κάνει επενδύσεις, τόσο από το εισόδημα της δουλειάς 9-5 όσο και από τα κέρδη μου ως επιχειρηματίας». Η ίδια παραθέτει 5 πράγματα που κέρδισε. Εξηγώντας ότι ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής της να μείνει στο πατρικό της για όλο αυτό το διάστημα.

1. Δεν βομβαρδίστηκα… με λογαριασμούς

«Ζώντας στο σπίτι, δεν χρειαζόταν να ανησυχώ για λογαριασμούς, πληρωμές αυτοκινήτου ή ενοίκιο. Στην Google παρείχαν ακόμη και υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο στη δουλειά και μερικές φορές ρούχα.

Στις αρχές των 20s μου, τα γεύματά μου μοιράζονταν κατά 50/50 μεταξύ της μαγειρικής των γονιών μου και των cafe της Google.

Χωρίς αυτά τα έξοδα, διαπίστωσα ότι ήμουν πιο προσεκτική στις οικονομικές συνήθειες που ήθελα να δημιουργήσω, χωρίς να δυσκολεύομαι να τα βγάλω πέρα ή να χρεωθώ».

2. Έγινα καλή στη διαχείριση των χρημάτων μου

«Είμαι τυχερή που έχω μέλη της οικογένειας που γνωρίζουν για τα χρήματα, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα μου, ο οποίος είναι οικονομικός σύμβουλος και ασφαλιστικός πράκτορας. Η μεγαλύτερη συμβουλή τους ήταν ‘μην αφήνεις τα χρήματά σου να κάθονται απλώς σε μια τράπεζα’.

Έτσι, μπήκα σε μια ομάδα οικονομικής ευεξίας, δημιούργησα έναν συνεπή προϋπολογισμό και δημιούργησα τρία ταμεία έκτακτης ανάγκης (αρκετά για τα έξοδα 3-6 μηνων) σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης και πιστωτικές ενώσεις.

Χρησιμοποιώντας τις 10 επενδυτικές αρχές του ιδρυτή της Vanguard, John Bogle, έμαθα να επενδύω σε μετοχές, ομόλογα και ETF. Επίσης, μεγιστοποίησα τις συνταξιοδοτικές μου εισφορές στην εργασία».

3. Έμαθα να δίνω προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα

Υπήρχαν στιγμές που η ζωή στο σπίτι επηρέαζε την ψυχική μου υγεία, αλλά έκανα πραγματική προσπάθεια να δώσω προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού μου και στην προσωπική ανάπτυξη.

Διέθεσα περίπου το 1/3 του ετήσιου προϋπολογισμού μου σε πράγματα όπως η συνδρομή στο γυμναστήριο, οι εβδομαδιαίες συνεδρίες θεραπείας, τα βιβλία αυτοβοήθειας και ένας coach καριέρας για να ενισχύσω τη συνολική μου ευημερία».

4. Κατάφερα να στραφώ σε μια νέα καριέρα

Όπως τόσοι πολλοί άνθρωποι στον κλάδο της τεχνολογίας, ‘κάηκα’ στη δουλειά μου. Έτσι, το 2017, άφησα την Google και το 9-to-5 μοντέλο, για να επικεντρωθώ σε αυτό με το οποίο είχα πραγματικά πάθος.

Το 2018, άρχισα να διδάσκω γιόγκα και πέντε χρόνια αργότερα, στράφηκα σε ένα άλλο πάθος μου: Τη μουσική. Άνοιξα το Claudia’s Music Studio το 2021 και έκτοτε διδάσκω full-time.

5. Διάλέξα ένα σπίτι που είναι κατάλληλο για μένα

«Τον Δεκέμβριο του 2023, μετακόμισα στο πρώτο δικό μου σπίτι στο Fremont της Καλιφόρνια. Αυτήν τη στιγμή υπενοικιάζω ένα υπνοδωμάτιο για 2.000 $ το μήνα. Για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, ξοδεύω περίπου 255 $ το μήνα: 92 $ για τη συλλογή νερού και σκουπιδιών, 68 $ για το Διαδίκτυο και 95 $ για την ηλεκτρική ενέργεια. Εξακολουθώ να είμαι φειδωλή και μου αρέσουν τα οικονομικά πράγματα και τα παζάρια. Αγόρασα τα περισσότερα από τα έπιπλα του σπιτιού μου από την Costco.

Το διαμέρισμα απέχει 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το σπίτι των γονιών μου. Δεν περίμενα να ζήσω στο σπίτι των γονιων μου τόσο όσο έμεινα και ξέρω ότι δεν είμαι μόνη, ειδικά στην περιοχή του Bay, όπου ένας στους τέσσερις millennials και τρεις στους τέσσερις Gen Zers κάνουν το ίδιο.

Μπορεί να υπάρχει ένα… στίγμα για όσους μένουν με τους γονείς τους, αλλά ξέρω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Είμαι περήφανη για το πόσο μακριά έχω φτάσει και είμαι ενθουσιασμένη για το επόμενο κεφάλαιο μου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =