αρχικηVIRALΜία τεράστια κουκουβάγια εμφανίστηκε… σε σχολείο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Μία τεράστια κουκουβάγια εμφανίστηκε… σε σχολείο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Υπό το άγρυπνο βλέμμα μιας πελώριας, πολύχρωμης κουκουβάγιας, θα παίζουν από φέτος οι μαθητές στον προαύλιο χώρο του 24ου δημοτικού σχολείου Αθηνών.

Το έργο, το πρώτο από τις τέσσερις τοιχογραφίες του προγράμματος “From The Roots To The Sky”, είναι δημιουργία της street artist, Fio Silva, προσκεκλημένης της UrbanAct και του Δήμου Αθηναίων.

«Η δουλειά μου επικεντρώνεται έντονα στην προσπάθεια μου να εκφράσω μέσα από τα έργα μου την αίσθηση της κίνησης και της ζωής. Μου αρέσει να πιστεύω και να νιώθω ότι πάντα ψάχνουμε κάτι που μας κάνει να κινούμαστε, να αλλάζουμε, να μεταμορφωνόμαστε» λέει η ίδια.

Περιγράφοντας τους λόγους που την έκαναν να επιλέξει την κουκουβάγια, εξηγεί: «Ζωγράφισα μια κουκουβάγια, ένα ζώο σύμβολο της πόλης, που υπάρχει στην Ελλάδα και το τοτέμ του. Ως ζώο δύναμης, αντιπροσωπεύει τη σοφία, την επικοινωνία μεταξύ του ορατού συνδέσμου κόσμου και του αόρατου και το “Ακούγοντας” αυτό που δεν ακούγεται. Πρόθεσή μου είναι να δώσω χρώμα και δύναμη στην τοιχογραφία ώστε οι περαστικοί και τα παιδιά του σχολείου να την απολαύσουν και να τραβήξουν την προσοχή τους».

https://www.lifo.gr/sites/default/files/styles/lifo_lightbox_open/public/articles/2022-09-16/Street%20Artist%20%284%29.jpg?itok=QuFV7tJ8

https://www.lifo.gr/sites/default/files/styles/lifo_lightbox_open/public/articles/2022-09-16/Street%20Artist%20%281%29.jpg?itok=dUoexfFI

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + two =