αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία Σουηδική startup στέλνει… συναρμολογούμενα μίνι αυτοκίνητα

Μία Σουηδική startup στέλνει… συναρμολογούμενα μίνι αυτοκίνητα

Κάντο με στιλ… ΙΚΕΑ. Μία σουηδική startup κατασκευάζει ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, που στοχεύει να είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον και να επιβαρύνει λιγότερο τα αστικά κέντρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

Το Luvly O έχει ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό με την Ikea: η εταιρεία που το κατασκευάζει αντλεί την έμπνευσή της από το περίφημο μοντέλο των επίπεδων συσκευασιών, που καθιέρωσε και ακολουθεί η Ikea. Παράγει τα αυτοκίνητά της σε κομμάτια, τα οποία μετά στέλνει συσκευασμένα στον τελικό προορισμό τους.

Σε αντίθεση με μια βιβλιοθήκη από την Ikea, ο αγοραστής του Luvly O δεν θα πρέπει να συναρμολογήσει το αυτοκίνητό του μόνος του. Τα κομμάτια παραλαμβάνονται από ένα «μικρο-εργοστάσιο», το οποίο βρίσκεται κοντά στον τελικό αγοραστή και συναρμολογούνται εκεί. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να μειώσει το κόστος μεταφοράς αλλά και τις εκπομπές ρύπων της διαδικασίας.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μέσα σε ένα κοντέινερ που κανονικά χωρούν τέσσερα αυτοκίνητα, η σουηδική startup μπορεί να στριμώξει τα εξαρτήματα για να κατασκευαστούν 20 οχήματα Luvly.

The Luvly O

Η εταιρεία σχεδιάζει μια σειρά από μοντέλα, όπως ένα σπορ αυτοκίνητο με τρεις τροχούς και ένα μικρό βαν. Όσον αφορά το διθέσιο αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο για χρήση μέσα στην πόλη για αυτό έχει μικρό μέγεθος, ώστε να κινείται εύκολα στους δρόμους, να πιάνει λίγο χώρο και να καταναλώνει λίγη ενέργεια.

Έχει μήκος 2,7 μ. και πλάτος 1,5 μ., ενώ ζυγίζει μόλις 380 κιλά. Διαθέτει μέγιστη ταχύτητα 88 χιλιομέτρων την ώρα και αυτονομία 100 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δέχεται παραγγελίες μέσω του site της, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 10.000 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + eighteen =