αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία πρώην trader της Wall Street εξηγεί: Αν θες να διαλέξεις τη σωστή καριέρα, ξέχνα με τι είσαι παθιασμένος

Μία πρώην trader της Wall Street εξηγεί: Αν θες να διαλέξεις τη σωστή καριέρα, ξέχνα με τι είσαι παθιασμένος

«Ακολούθησε το πάθος σου». Είναι μία από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές καριέρας που θα ακούσεις. Αλλά μήπως… δεν είναι και τόσο σωστή;

Η Patricia Helding ήταν trader στη Wall Street για 10 χρόνια πριν ξεκινήσει το Fat Witch Bakery στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Η ίδια «έψαχνε μια διέξοδο», λέει, γι’ αυτό άρχισε να τελειοποιεί τις συνταγές για μπράουνι στον ελεύθερο χρόνο της. Τώρα, το Fat Witch Bakery είναι βασικό προϊόν της Chelsea Market και ένα γνωστό brand στη Νέα Υόρκη.

Αλλά αν σκέφτεστε ότι το career pivot της Patricia στηρίχτηκε στην αγάπη της για το ψήσιμο, τότε κάνετε λάθος, λέει η ίδια.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107018683-1645565166499-FatWitchProductShot.jpg?v=1645565336&w=740&h=416

Παρά την αγάπη της για το μαγείρεμα, η απόφασή της να ξεκινήσει το Fat Witch βασίστηκε σε αυτά που πίστευε ότι ήταν τα δυνατά της σημεία ως επαγγελματίας, και όχι σε αυτά με τα οποία ήταν παθιασμένη.

Αυτό, λέει, είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη καριέρα: «Ξέχνα το πάθος σου. Ξέχνα το. Αντίθετα, κάνε αυτό στο οποίο είσαι καλός».

«Ένα από τα πράγματα στα οποία είμαι καλή είναι να παίρνω αποφάσεις» εξηγεί στο αμερικανικό Grow. Συμπληρώνοντας ότι ως trader παίρνεις συνεχώς αποφάσεις παρά την αβεβαιότητα της αγοράς. «Ξέρεις ότι θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα», λέει η Helding . «Είναι δεδομένο. Στις συναλλαγές, πρέπει να έχεις άποψη και απλά να την ακολουθήσεις».

Η ικανότητα της να είναι αποφασιστική εν κινήσει την ώθησε να ξεκινήσει μια επιχείρηση, περισσότερο από την αγάπη της για το ψήσιμο: «Trading, παίρνεις αποφάσεις κάθε λεπτό. Στην επιχείρηση, παίρνεις αποφάσεις συνέχεια».

Το να ανακαλύψετε σε τι είστε καλοί και να κερδίσετε χρήματα από αυτήν την ικανότητα είναι μια καλύτερη φόρμουλα επιτυχίας από το να προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε ένα χόμπι που πραγματικά αγαπάτε. «Αν σου αρέσει να ψήνεις πίτες, μπορεί να μην σου αρέσει να διευθύνεις μια επιχείρηση που ψήνει πίτες», λέει η Helding.

Και, μερικές φορές, αυτό στο οποίο διαπρέπεις γίνεται τελικά αυτό που αγαπάς, προσθέτει: «Βρες αυτό στο οποίο είσαι καλός και αυτό θα γίνει το πάθος σου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + two =