αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜία Θεσσαλονικιά φτιάχνει καπκέικ και τούρτες γενεθλίων ειδικά για σκύλους

Μία Θεσσαλονικιά φτιάχνει καπκέικ και τούρτες γενεθλίων ειδικά για σκύλους

Πως θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε ότι ένα μαγαζί πουλάει καπκέικ, τούρτες γενεθλίων, λιχουδιές, και είδη πάρτι όπως γιρλάντες, μπαλόνια και καπελάκια; Τίποτα ασυνήθιστο ως εδώ. Τι θα έλεγες τώρα αν μάθαινες ότι όλα αυτά φτιάχνονται ειδικά για σκύλους; Αυτό είναι το Ema’s House. Η Ειρήνη Ιγνατιάδου έχει δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη ένα εργαστήριο στο οποίο θα βρεις φρέσκιες λιχουδιές για εκπαίδευση σκύλων, κάπκέικ και τούρτες γενεθλίων. «Όλα τα προϊόντα γίνονται με φρέσκια ζωική πρωτεϊνη, φρούτα ή λαχανικά, πράγματα που έχουμε όλοι στο ψυγείο μας για ανθρώπινη κατανάλωση» σημειώνει η ίδια.

Τώρα μιλάει στο It’s Possible και εξηγεί πως προέκυψε η ιδέα για ένα τέτοιο project και τι ακριβώς περιλαμβάνει το… ιδιαίτερο μενού, με τα προϊόντα να έχουν φτάσει έως τη Σουηδία και το Βέλγιο.

Πως προέκυψε η ιδέα για το Ema’s House;

Όλα ξεκίνησαν όταν μπήκε στη ζωή μας η Έμα! Τη βρήκαμε με την αδερφή μου στη Σκιάθο όταν ήταν λίγων μηνών και την φέραμε μαζί μας στη Θεσσαλονίκη. Παρατηρήσαμε από νωρίς στην εκπαίδευσή της πως την ενοχλούν πολλές απο τις λιχουδιές εμπορίου που της δίναμε (είχε διάρροιες, εμετούς, έντονη απώλεια τρίχας ακόμη και φαγούρα). Έτσι, μετά απο συνεννόηση με τον κτηνίατρό μας, ξεκινήσαμε να της φτιάχνουμε φρέσκα σνακ στο σπίτι. Με τον καιρό αρχίσαμε να μοιράζουμε λιχουδιές σε φίλους και γνωστούς, μέχρι που πήρα την απόφαση να το κάνω επαγγελματικά, μιας και δεν υπήρχε αντίστοιχη επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη.

Ο στόχος μας ήταν (από το 2019), και έιναι ακόμη, να φτιάχνουμε φρέσκιες λιχουδιές, χαμηλές θερμιδικά και υποαλλεργικές, για να είναι κατάλληλες για όλα τα σκυλάκια.

Εννοείται πως προσαρμόζουμε τις συνταγές σε περιπτώσεις αλλεργιών ή ειδικής διατροφής κατόπιν συνεννόησης με τον κτηνίατρο κάθε σκύλου.

Η Ειρήνη Ιγνατιάδου με την Έμα

Ποια ήταν τα πρώτα σχόλια και γνώμες που ακούσατε, όταν είπατε σε φίλους και γνωστούς ότι θέλετε να ξεκινήσετε ένα τέτοιο project;

Οι φίλοι και οι γνωστοί ήταν πολύ υποστηρικτικοί απο την αρχή, καθώς τους φάνηκε ασυνήθιστη η ιδέα, έξυπνη και πρωτότυπη. Ήξεραν και την Έμα, οπότε έκαναν πιο εύκολα εικόνα το μπραντ μας να αφορά εκείνη. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας (με πρώτη και καλύτερη τη γιαγιά μας) συχνά δεν καταλαβαίνουν κατευθείαν το αντικείμενο της δουλειάς και όταν τελικά το καταλάβουν γελάνε και με κοιτάνε περίεργα, καθώς δεν είναι συνηθισμένοι να ζουν με σκύλο ή να δένονται τόσο συναισθηματικά μαζί του. Αυτό έχει την πλάκα του και μου επιβεβαιώνει πως όντως είναι κάτι ασυνήθιστο, που έχει προοπτικές εξέλιξης.

Τι μπορεί να βρει κάποιος στο κατάστημα σας αυτή τη στιγμή;

Στο εργαστήριό μας ετοιμάζουμε φρέσκιες λιχουδιές για εκπαίδευση σκύλων, κάπκέικ και τούρτες γενεθλίων. Όλα τα προϊόντα γίνονται με φρέσκια ζωική πρωτεϊνη, φρούτα ή λαχανικά, πράγματα που έχουμε όλοι στο ψυγείο μας για ανθρώπινη κατανάλωση.

Χρησιμοποιούμε υποαλλεργικές πρώτες ύλες, για να μπορούν να τις καταναλώσουν όσα περισσότερα σκυλάκια γίνεται. Πέρα απο αυτά έχουμε είδη πάρτυ, όπως γιρλάντες, μπαλόνια, cake toppers, καπελάκια, οτιδήποτε χρειαζόμαστε για τη διοργάνωση και ενός ανθρώπινου παρτυ!

Όπως έχετε πει σε παλαιότερη συνέντευξη σας, οι τούρτες και τα cupcake ειδικά για γενέθλια και πάρτι σκύλων γίνονται μόδα. Είναι πλέον συχνό να κάνει κάποιος πάρτι για το κατοικίδιο του; Και τι ειδικές παραγγελίες δέχεστε για τέτοια… events;

Πράγματι τα σκυλιά μας είναι πια σαν παιδιά μας και μας ενδιαφέρει η καλή ποιότητα ζωής του, όσον αφορά την καθημερινότητα και τη διατροφή τους. Τα σκυλογενέθλια γίνονται όλο και πιο συχνά στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα οι ιδιοκτήτες σκύλων καλούν φίλους και γνωστούς με σκυλάκια, στο σπίτι ή στο πάρκο, και κερνάνε καπκέικ εκ μέρους του εορτάζοντα. Είναι μια αφορμή να γιορτάσουν τα γενέθλια του σκύλου τους, να διασκεδάσουν και να περάσουν όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους τους, δίποδους και τετράποδους.

Η έδρα σας είναι στη Θεσσαλονίκη. Αλλά μέχρι ποιες τοποθεσίες έχουν φτάσει τα προϊόντα σας;

Το εργαστήριό μας βρίσκεται στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, όμως οι λιχουδιές μας στέλνοται πανελλαδικά. Έχουμε σκυλοπελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Κύπρο, Σουηδία, Γερμανία, Βέλγιο και Ελβετία), καθώς και συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα (πετ σοπ/ κομμωτήρια) απο Ξάνθη μέχρι Ρόδο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − ten =