αρχικηVIRALΜία επικίνδυνη συνήθεια: Τι μπορεί να σου συμβεί αν βάζεις τα πόδια πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Μία επικίνδυνη συνήθεια: Τι μπορεί να σου συμβεί αν βάζεις τα πόδια πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Τα πόδια στο ταμπλό είναι μια κακιά συνήθεια, η οποία παρατηρείται συχνά και στην Ελλάδα. Αναφερόμαστε σε εκείνες τις στιγμές που ο συνοδηγός, θέλοντας να ξεκουραστεί τεντώνει τα πόδια του είτε στο ταμπλό του αυτοκινήτου (μέχρι το παρμπρίζ) είτε πάνω στην πόρτα του αυτοκινήτου, στο σημείο εκείνο που ξεκινά ο καθρέπτης.

Κι όμως, αυτή είναι μια επικίνδυνη συνήθεια. Και φυσικά δεν έχει να κάνει με τα σημάδια που μπορεί να αφήσει αυτή η συνήθεια στο ταμπλό του αυτοκινήτου αλλά στον πολύ σοβαρό τραυματισμού του ατόμου.

Λόγω των αερόσακων οι οποίοι αν ενεργοποιηθούν όσο τα πόδια του συνοδηγού βρίσκονται στο ταμπλό θα σπρώξουν με μεγάλη ταχύτητα τα γόνατά προς το πρόσωπό, σπάζοντας πιθανόν τον αστράγαλο, το σαγόνι, τα δόντια και ποιος ξέρει ποιες άλλες αρθρώσεις.

Ουσιαστικά, ο αερόσακος που προορίζεται για την προστασία του συνοδηγού, μπορεί να του προκαλέσει τεράστια ζημιά και πόνο. Συχνά, δεν υπάρχει χρόνος να αντιδράσουμε σε περίπτωση ξαφνικής σύγκρουσης ενώ οι αερόσακοι, οι οποίοι αναπτύσσονται σε τρία δέκατα του δευτερολέπτου «χτυπούν» με εξαιρετικά ισχυρή δύναμη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι τρόποι για να βγάλεις χρήματα από το δωμάτιο σου χωρίς να χρειάζεται εμπειρία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =