αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜία ειδική προσλήψεων εξηγεί: Αυτά είναι τα 3 ψέματα… που πρέπει να πείτε σε μία job interview για να πάρετε τη θέση

Μία ειδική προσλήψεων εξηγεί: Αυτά είναι τα 3 ψέματα… που πρέπει να πείτε σε μία job interview για να πάρετε τη θέση

Το ψέμα δεν είναι καλό στη ζωή. Αλλά μπορεί να σε βοηθήσει σε μία job interview. Αυτό λέει η Bonnie Dilber, μία recruiting manger από τις ΗΠΑ, η οποίες έχει περίπου 50 χιλ. followers στο TikTok και πάνω από 1,6 εκατ. likes.

Και γίνεται πιο συγκεκριμένη. Παραθέτει τα 3 ψέματα… που πρέπει να πείτε σε μία job interview για να πάρετε τη θέση.

@bonniedilber

Companies want to hire top talent that will grow with them over time. Here are three things you’re going to want to lie about to present yourself in this way. #interviewtips #jobseekers #jobsearch #interviews #recruiting #careertok

♬ original sound – Bonnie Dilber

1. Γιατί φεύγετε από την τωρινή δουλειά σας

Όπως λέει η ίδια, αν κάποιος φεύγει επειδή δεν του αρέσει η δουλειά του ή επειδή δεν τα πηγαίνει καλά με τους συναδέλφους και το αφεντικό του, καλό θα ήταν να πει ψέματα και να επικαλεστεί κάποιον άλλο λόγο. Και αυτό γιατί εάν πει την αλήθεια, τότε κινδυνεύει να θεωρηθεί δύσκολος στη συνεργασία. Αντί για αυτό, μπορεί να πει πως θέλει να αλλάξει δουλειά γιατί αναζητά μεγαλύτερες προκλήσεις.

2. Ο λόγος για τον οποίο θέλετε τη δουλειά

Η Dilber αναγνωρίζει ότι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι θέλουν μία δουλειά είναι για τις απολαβές και τα προνόμια όπως η ασφάλεια. Αλλά αυτή η απάντηση, δεν θα ξεχωρίσει αυτόν που δίνει συνέντευξη από όλους τους άλλους υποψηφίου.  Η ίδια προτείνει να απαντήσει κάποιος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους είναι παθιασμένος με την αποστολή της εταιρείας, να πει ότι αυτή θα ήταν η δουλειά των ονείρων του, καθώς και το ότι ταιριάζει απόλυτα σε αυτό τον ρόλο.

3. Τα μελλοντικά σας σχέδια

Κανένας εργοδότης δεν θέλει να ακούσει ότι κάποιος ψάχνει δουλειά… για μόλις 6 μήνες διότι μετά π.χ. ξεκινάει το μεταπτυχιακό του. Πολύ περισσότερο ότι κάποιος σκοπεύει να φύγει από την εταιρεία μόλις βρει κάτι καλύτερο. Οταν ρωτούν κάποιον σε συνέντευξη ποια είναι τα πλάνα του για τα επόμενα πέντε χρόνια, θα πρέπει να απαντήσει πως σχεδιάζει όχι μόνο να βρίσκεται στην εταιρεία, αλλά να έχει εξελιχθεί κιόλας μέσα σε αυτή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − one =