αρχικηVIRALΜία διατροφολόγος αποκαλύπτει τα δύο «χειρότερα» κατεψυγμένα τρόφιμα. Και τα αγοράζουμε όλοι

Μία διατροφολόγος αποκαλύπτει τα δύο «χειρότερα» κατεψυγμένα τρόφιμα. Και τα αγοράζουμε όλοι

Όλοι από εμάς έχει τύχει να αγοράσουμε κάποια κατεψυγμένα τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα.

Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα προϊόντα κατάψυξης, τα οποία είναι υπερβολικά ανθυγιεινά καθώς περιέχουν υψηλές ποσότητες λιπαρών, αλάτων και φυσικά πρόσθετων συντηρητικών. Στην δεύτερη αυτή κατηγορία ανήκουν όλα σχεδόν τα προμαγειρεμένα κατεψυγμένα τρόφιμα. Οι τροφές δηλαδή που έχουν ήδη μαγειρευτεί και έπειτα απλώς καταψυχθεί, ενώ απαιτούν απλώς ζέσταμα από τον καταναλωτή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν δύο φαγητά που πρέπει να σταματήσεις να τα αγοράζεις στην κατεψυγμένη μορφή τους. Αυτά είναι η πίτσα και οι προτηγανισμένες πατάτες.

Μπορεί ένα κομμάτι ή μια ολόκληρη κατεψυγμένη πίτσα, μπορεί να μην έβλαψε ποτέ κανέναν, ωστόσο σύμφωνα με την Dr. Krutika Nanavati, διαιτολόγο – διατροφολόγο, η τακτική κατανάλωση κατεψυγμένη πίτσας ενδέχεται να επηρεάζει αρνητικά την υγεία της καρδιάς. Η “ευκολία” που συνοδεύει το εν λόγω γεύμα έπειτα από μια κουραστική ημέρα, σαφώς έρχεται με κόστος για την φυσιολογική λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος. Εκτός του ότι περιέχει λιπαρά τυριά και σάλτσες καθώς και επεξεργασμένα αλλαντικά, για να καταψυχθεί η προετοιμασμένη πίτσα και να διατηρεί φρέσκια απαιτείται η χρήση μεγάλης ποσότητας νατρίου, όπως επίσης και τεχνιτών συντηρητικών.

Οι τηγανιτές πατάτες προφανώς έχουν τη θέση τους στη διατροφή μας- χωρίς να συστήνεται η τακτική τους κατανάλωση. Δεν είναι όμως από τη φύση τους ένα δυνητικά “βλαβερό” τρόφιμο. Όταν όμως μιλάμε για προτηγανισμένες κατεψυγμένες πατάτες, το θέμα είναι πιο περίπλοκο. Σύμφωνα με τη διαιτολόγο, όταν σε ένα γεύμα προστίθενται προτηγανισμένες πατάτες αυξάνεται η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και νατρίου, το οποίο “απειλεί” τον οργανισμό με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, ενώ η υπερβολική κατανάλωση αυτών των δύο συστατικών έχει συσχετιστεί με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =