αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος παραθέτει 5 συμβουλές για να φτάσεις στην επιτυχία

Μία αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος παραθέτει 5 συμβουλές για να φτάσεις στην επιτυχία

Η Bethenny Frankel είναι αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος, επιχειρηματίας και τηλεοπτική παραγωγός. Τώρα, σε άρθρο της στο CNBC παραθέτει μερικές συμβουλές οι οποίες προκύπτουν μέσα από την δική της εμπειρία. «Κάποιοι άνθρωποι γυρίζουν στο σπίτι των γονιών τους εάν έχουν δυσκολίες ή τουλάχιστον μένουν στη θεία ή την αδερφή τους μέχρι να βάλουν σε τάξη τις προτεραιότητές τους. Αυτό προσφέρει ένα μαξιλάρι. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν για εμένα μία από τις πιθανές επιλογές», εξηγεί.

«Δεν είχα ισχυρό σύστημα υποστήριξης μεγαλώνοντας. Πάντα ήξερα ότι αν αντιμετώπιζα προβλήματα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, ίσως θα χρειαζόταν να κοιμηθώ στο άθλιο αυτοκίνητό μου με σπασμένο παρμπρίζ» συμπληρώνει.

«Αυτό δεν συνέβη ποτέ, ευτυχώς, αλλά η πιθανότητα ήταν πάντα στο παρασκήνιο καθώς ξεκίνησα το ταξίδι μου για να γίνω επιχειρηματίας και να κατασκευάσω τη Skinnygirl Liquor, την οποία πούλησα για 100 εκατομμύρια δολάρια το 2011», λέει. Και παραθέτει 5 συμβουλές καριέρας.

1. Να κάνεις μόνος σου τη δουλειά

Πρόκειται για μία συμβουλή, την οποία πήρε από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Mark Cuban. Επίσης, ο ίδιος την προέτρεψε να προσπαθεί να μαθαίνει συνεχώς μέσα από τη δουλειά της, καθώς η μάθηση είναι το μοναδικό συνεχές στοιχείο που συναντά κανείς στη ζωή του.

2. Να έχεις ενθουσιασμό

Εάν είναι κανείς παθιασμένος με αυτό που ασχολείται και έχει όρεξη να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα, τότε ο δρόμος προς την επιτυχία είναι ανοιχτός. Η Frankel μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον τηλεοπτικό παραγωγό και παρουσιαστή Andy Cohen, ο οποίος στην αρχή της καριέρας του δούλευε 70 ώρες την εβδομάδα ως βοηθός στο πλατό μίας πρωϊνής εκπομπής και παρόλα αυτά, το λάτρευε.

3. Δεν θα σου χαρίσει κανείς τίποτα

Η Frankel λέει χαρακτηριστικά: «μην είσαι αυτός που θέλει προαγωγή ή αύξηση, απλώς επειδή εμφανίστηκε στη δουλειά». Η ίδια συμβουλεύει όλους να κερδίζουν «με το σπαθί τους» την επιβράβευση και την ανέλιξη, δουλεύοντας σκληρά και χωρίς να εφησυχάζουν ποτέ.

4. Ζητήστε βοήθεια

Μπορεί το βάρος των αποφάσεων για την επαγγελματική σας πορεία να βρίσκεται αποκλειστικά στους δικούς σας ώμους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούστε να ζητήσετε βοήθεια, από ανωτέρους σας, ειδικούς ή φίλους, οι οποίοι μπορεί να προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές και υποστήριξη.

5. Ασε τη δουλειά σου να μιλήσει για εσένα

Η Frankel αναγνωρίζοντας ότι δραστηριοποιείται σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, δεν αφήνει το φύλο να επηρεάζει την δουλειά της. Αντιθέτως, προτείνει στον καθένα να εστιάζει μόνο σε αυτό που κάνει, χωρίς να θέτει εμπόδια στον εαυτό του. Αυτός θεωρεί πως είναι ο καλύτερος τρόπος να επιτύχει κάποιος τους στόχους του. «Μην με παρεξηγήσετε: Η ανισότητα υπάρχει και είναι πρόβλημα. Αλλά όταν κάνω κάτι, είμαι συγκεντρωμένη στο έργο που έχω να κάνω. Πιστεύω ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις τους στόχους σου» λέει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 5 =