αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜήπως έχεις καταλήξει να είσαι «μόνιμα απασχολημένος» με τη δουλειά; Εδώ είναι 4 σωτήρια tips

Μήπως έχεις καταλήξει να είσαι «μόνιμα απασχολημένος» με τη δουλειά; Εδώ είναι 4 σωτήρια tips

Είναι αλήθεια ότι για να φτάσεις στην επιτυχία -συνήθως- χρειάζεται σκληρή δουλειά. Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας, startupper ή freelancer. Αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις ισχύει το ίδιο.

Κάπως έτσι, παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Όλοι έχουμε έναν φίλο που είναι «μόνιμα απασχολημένος» με την δουλειά του. Δεν μπορείς να τον βρεις εύκολα για να πάτε μια απλή βόλτα, ενώ πιθανότατα απαντά με καθυστέρηση… μιας εβδομάδας στα μηνύματα που του στέλνεις. Το ακόμα χειρότερο, είναι ότι τις περισσότερες φορές ο «μόνιμα απασχολημένος» δεν συνειδητοποιεί το πόσο κολλημένος είναι με την δουλειά του.

Όμως αυτό που κάνει την διαφορά, είναι το πως διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου μέσα στην ημέρα. Τώρα θα δούμε 4 σωτήρια tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου. Και να μην είσαι ο «μόνιμα απασχολημένος» τύπος.

1# Time Blocking. Με το Time Blocking, ουσιαστικά οργανώνεις από πριν τον χρόνο σου, σε ξεχωριστά «κουτάκια». Έτσι ξέρεις ότι π.χ. από τις 15:00 μέχρι τις 16:00 αύριο θα εργαστείς για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Την επόμενη ώρα για κάτι άλλο. Και μετά από δύο ώρες για κάτι ακόμα. Ένα πράγμα την φορά. Το χρονικό block του ενός, δεν πρέπει να πηγαίνει «πάνω» στο επόμενο. Είναι σημαντικό να τηρείς το χρονοδιάγραμμα που έχεις φτιάξει από πριν.

2# Μην σπαταλάς χρόνο στα emails και τα social media. Ένα λάθος που επίσης κάνουν αρκετοί, είναι να τρώνε χρόνο στα emails και στα social media, ανάμεσα στα tasks που έχουν να κάνουν. Έτσι… δεν θα τελειώσεις ποτέ την δουλειά. Οκ, μπορείς να δεις τα emails ή τα social media, αλλά σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μπορείς π.χ. να ορίσεις από την αρχή της ημέρας ότι στις 14:00- 14:30 θα κάνεις αυτό το τσεκάρισμα.

3# Μοίρασε αρμοδιότητες. Μην πέσεις στην παγίδα να πας να τα κάνεις όλα μόνος. Όπου και όταν μπορείς, μοίρασε αρμοδιότητες. Επίσης μην ξεχνάς ότι δεν είσαι τέλειος σε όλα. Εντόπισε τις εργασίες στις οποίες δεν είσαι τόσο καλός (ή δεν σου αρέσουν) και δώσε τις αλλού. Έτσι θα σου μείνει και περισσότερος ελεύθερος χρόνος.

4# Πες «όχι». Μετά από όλα αυτά, είναι και θέμα επιλογών. Αν πάντα έχεις σε πρώτο πλάνο την δουλειά, 24 ώρες το 24ωρο, τότε δεν θα βρίσκεις ποτέ χρόνο για κάτι άλλο. Επέλεξε κάποιες φορές να πεις «όχι» στη δουλειά. Καμία καριέρα και κανένα Project δεν καταστράφηκε, επειδή δεν δουλέψαμε μια Τετάρτη απόγευμα ή ένα πρωινό Σαββάτου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 20 =